Izvor: eKapija | Nedelja, 07.12.2014.| 22:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za grejanje javnih ustanova na biomasu 30 miliona dinara - Pokrajinski sekretarijat za energetiku dodeljuje bespovratna sredstva

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine raspisao je u subotu (6. decembra 2014. godiine) Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za korišćenje biomase za grejanje u javnim ustanovama.

Sredstva se dodeljuju za nabavku i montažu novih postrojenja (kotlova) za sagorevanje biomase (sa pratećim instalacijama), ili za adaptaciju postojećih sistema za grejanje (mazut, struja, gas itd) i dodavanje novog kotlovskog postrojenja za primarno korišćenje biomase.

Ukupan iznos sredstava je 30 miliona dinara. Jedan podnosilac može da konkuriše samo sa jednim projektom. Pravo učešća imaju javne ustanove: bolnice, domovi za stare, škole, ustanove kulture, sportski centri itd, kao i druge ustanove čiji je osnivač Vlada Srbije, AP Vojvodina ili jedinica lokalne samouprave.

Rok za prijave je 21. decembar, a pošto je to nedelja, blagovremenim će se smatrati prijave koje budu lično predate ili isporučene preporučenom potšom, zaključno sa 22. decembrom 2014.

Više informacija pogledajte na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.