Izvor: eKapija | Nedelja, 29.04.2007.| 19:12

Turistički cvet za "Srbiju od zlata jabuku" - TOS uručila priznanja najboljima u turizmu u 17 kategorija


Turistička organizacija Srbije (TOS), uručila je na Beogradskom sajmu nagrade za razvoj i unapređenje receptivnog turizma, Turistički cvet u 17 kategorija.

Najbolja turistička organizacija u prošloj godini bila je Oplenac iz Topole, a najuređenija turistička destinacija Zlatibor.

Najbolja kulturno turistička manifestacija u funkciji turizma bio je Beogradski karneval brodova, a manifestacija internacionalni Festival uličnih svirača u Novom Sadu.

Najuspešniji hotel bio je Aleksandar iz Novog Sada, a najbolji kafe bar Trčika iz Novog Sada.

Za najbolje seosko domaćinstvo proglašen je salaš "137" iz Čeneja, a za najbolji vinski podrum Galerija vina Vitis iz Beograda.

U kategoriji kulturno nasledje u funkciji turističke ponude Turistički cvet je pripao spomen zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu, a kao najbolji turiistički novinar nagrađen je Slavko Jovanović, urednik emisije "Tur operator" Radio Beograda 1.

U kategoriji najboljih emisija i izdanja nagrađena je monografija "Srbija od zlata jabuka" u izdanju "Princip Bonart Pres", a za najboljeg fotoreportera proglašen je Mladen Tomić iz časopisa Horizont.

Od turističkih vodiča nagrađen je turističkim cvetom Mirsad Avdić iz Novog Sada i posthumno Maja Stamenković iz Beograda.

Za najbolji suverenir proglašene su "Beogradske kućice" autora Marije Kleut Garić, a Turistički cvet u kategoriji organizacija i ličnosti koje su doprinele promociji turističke ponude Srbije dodeljen je gradskoj upravi za kulturu Novog Sada i predsedniku Kluba turističkih novinara Srbije Slobodanu Gajiću.

Predsednik TOS Miodrag Popović rekao je, da je za prva dva dana Sajam turizma posetilo 27.000 posetilaca, što je za 70% više nego prošle godine, sto pokazuje da je ovaj Sajam stao rame uz rame sa najvećim turističkim manifestacijama u Evropi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.