NavMenu

Milioni u benzinske stanice - "NIS Petrol-Jugopetrol" investira 27 mil EUR

Izvor: Glas javnosti Nedelja, 29.04.2007. 17:11
Komentari
Podeli

Direktor "NIS Petrol-Jugopetrola" Milan Anđelić najavio je da taj ogranak NIS planira da u 2007. godini uloži oko 27 mil EUR u rekonstrukciju i izgradnju benzinskih stanica. On je rekao da je za šest novih objekta dobijeno odobrenje Upravnog odbora NIS i da će benzinske stanice biti izgrađene na glavnim magistralnim putevima, u većim gradovima i na autoputu.

- "NIS-Petrol Jugopetrol" u 2007. godini proširiće svoju ponudu uvođenjem auto-gasa na postojećim i na novosagrađenim benzinskim pumpama - istakao je Anđelić.

Prema njegovim rečima, sve investicije koje pored rekonstrukcije i izgradnje benzinskih stanica uključuju i poboljšanje nivoa usluga i primenu evropskih standarda u oblasti ekologije imaju za cilj što bolje pozicioniranje kompanije na tržištu i povećanje njene vrednosti pred privatizaciju.

Anđelić je izrazio očekivanje da će nakon izbora strateškog partnera za NIS i "NIS Petrol-Jugopetrol" biti nastavljeno sa daljim ulaganjem u modernizaciju kompanije. On je istakao da je 2006. godinu obeležilo "agresivno prisustvo konkurencije" i da se pored postojećih stranih naftnih kompanija kao što su "OMV", "Lukoil", "Hellenic", pojavio i novi konkurent - kompanija "MOL" koja je za kratko vreme izgradila 10 pumpi.

Tagovi:
Milan Anđelić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.