Izvor: eKapija | Sreda, 03.12.2014.| 12:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počinje prvi srpski web rijaliti šou - "Wannabe Blogger"

Prvi srpski web reality show "Wannabe blogger", nastao u saradnji regionalnog lidera u modnom retail-u "Fashion Company"-ja i najpopularnijeg modnog portala "Wannabe Magazine"-a, počeo je da se emitujena YouTube kanalu "Wannabe Magazina". Reality show na webu, kao novi format na "mreži", za sve brojniju internet populaciju Srbije je nakon svoje prve epizode izazvao veliku pažnju fanova. Deset odabranih devojaka spakovalo je svoju omiljenu garderobu, asesoare i cipele i zaputilo se ka hotelu "88 rooms" gde su bile smeštene za vreme snimanja. Pune entuzijazma, nasmejane i spremne za takmičenje Ana Maksimović, Ana Parčetić, Zorica Dukovski, Snježana Šućur, Dragana Marović, Katarina Veljković, Nina Perić, Katarina Nešić, Jovana Perić i Marija Pribić započele su takmičenje za najbolju blogerku u ovom projektu. Reality show će se emitovati narednih 9 nedelja, i to ponedeljkom i četvrtkom od 21h.

Kreativni modni blogovi sa odličnim fotografijama su ideja i inspiracija, poziv na modnu osvešćenost i hrabrost, podsećanje da se sa modom treba igrati i da je za stil važna autentičnost. Blogovi informišu, predlažu kako da usvojite različite modne stilove i bave se interakcijom mode i drugih umetnosti. "Blogerska scena, kada je moda u pitanju, je u Srbiji jos uvek u razvoju. Još uvek se definišu i postavljaju standardi i pravila. Modno blogovanje je profesija koja zahteva mnogo više od samog stilskog osećaja, tj. zahteva poznavanje istorije i kulture, ali i znanje o marketingu i samom medijskom nastupu." istakla je Nina Milović, glavni i odgovorni urednik Wannabe Magazine-a, i producent ovog rialitija.

"Wannabe Blogger" je jedinstveni reality show za koji se prijavilo preko 30 devojaka, koje su želele da pokrenu blog ili su ga nedavno pokrenule. One su još uvek neafirmisane, vole modu i žele da pokažu svoj stil, a žele da se ozbiljno i usmereno bave blogovanjem sa ciljem da im to bude profesija. Produkcija ovog projekta uz članove žirija je odabrala 10 devojaka različitog uzrasta, karaktera i stila koje će pred sobom imati različite izazove, testove znanja i zadatke. Jasan cilj projekta je informisanje i edukovanje javnosti o modnom blogu kao profesiji i kao biznisu. Stalni članovi žirija su Petar Janošević, glavni i odgovorni urednik magazina Harper's Bazaar Srbija, i Marko Nikolić, vlasnik modne agencija Fox i makeup artist, dok su kao gostujući članovi žirija učestvovali Jasenka Stekić, direktorka marketinga i korporativnih komunikacija "Fashion Company", Jovana Katić, izvršna urednica Wannabe Magazine-a, Gabriela Vinković, glavna i odgovorna urednica magazina Grazia, Lara Milanović, modna urednica magazina Grazia, Dragan Vurdelja, beauty expert, Vanja Pantin, modna urednica časopisa Hello, Dejan Milićević, fotograf i režiser, Bata Spasojević, modni kreator, Jovana Prosenik, srpski model sa svetskom karijerom, Irena Jovanović, modna urednica časopisa Best Shop, Bojan Repaja, art direktor studija Diktat, i Zorana Jovanović, popularna srpska modna blogerka.

Učesnice web reality-ja su edukovane kroz različita predavanja ali i praktičan rad u vidu zadatih tema iz modnih magazina Harper's Bazaar i Grazia. Uvodna predavanja su devojkama držali marketing konsultant Istok Pavlović i profesorka modnog dizajna Ana Vasiljević.

Glavni prijatelj projekta je "Fashion Company", a projekat Wannabe blogger podržali su Bambi WellBE, Rosal Lip Balm Inkredible Colors, kozmetika AURA, SC Ušće I Immo Centar, Herbafast Fiber.

"Format web realityja za koji smo se odlučili jeste zapravo nešto između realityja i dokumentarca, a ono što je poseban izazov jeste to što je web video takav da mora da kontinuirano drži punu pažnju gledalaca, sto nije slučaj sa televizijskim formatima. To je posebno zanimljivo klijentima iz modne industrije, kao i beauty i lifestyle segmenta. – istakla je Nađa Jokanović, direktorka poslovnog razvoja i marketinga Wannabe Magazina.

Pobednica ovog reality šoua će potpisati Ugovor sa Wannabe Magazinom, koji će joj obezbediti kompletnu produkciju i konsultantske usluge naredne dve godine, kao i poklone sponzora projekta i domaćih modnih dizajnera.

"Wannabe Magazine" je vodeći i nagrađivani fashion i lifestyle web magazin koji je u 2014. učvrstio poziciju lidera u tom segmentu u Srbiji i regionu, zahvaljujući inovativnom pristupu i projektima poput Wannabe TV, a sa ciljem da se čitaocima pruži multimedijalni doživljaj.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.