Izvor: eKapija | Sreda, 03.12.2014.| 10:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvaranje novog coworking prostora u Beogradu 9. decembra - Srpska prestonica postaje deo "Impact Hub" globalne mreže

(Foto: belgrade.impacthub.net)
"Impact Hub Beograd" biće zvanično otvoren 9. decembra u 14 časova u Velikoj sali nekadašnje Zadružne palate u Makedonskoj ulici 21.

Time će se srpska prestonica priključiti globalnoj mreži "Impact Hub" koja u više od 70 gradova sveta podržava programe podrške za razvoj preduzetništva i okuplja više od 9000 članova i to startape, konsultante, dizajnere, preduzetnike, filantrope i investitore - sve koji teže pozitivnim društvenim promenama.

"Impact Hub" je nastao u Londonu 2005. godine, i tada je bio poznatiji samo kao "The HUB". Od San Franciska do Johanesburga, "Impact Hub" je sistem globalne mreže sa preko 9.000 članova u više od 70 gradova sveta.

"Imact Hub Beograd" se nalazi u samom centru Beograda u prostorijama nekadašnjeg Studija 10 Radio Beograda. U saradnji sa grupom mladih arhitekata iz URED I Studia, prostor je preuređen za potrebe "Impact Hub"-a, čuvajući svoj oblik i duh iz vremena tridesetih godina prošlog veka i tako stvorivši potpuno autentično okruženje za rad.

"Impact Hub Beograd" je prostor namenjen razvoju preduzetništva od šireg značaja i stvaranja pozitivnog uticaja na društveno okruženje. Kako navode iz hub-a, u pitanju je mnogo više od zajedničkog radnog prostora (co-working).

- Kao deo sistema globalne mreže istoimenih organizacija širom sveta, "Impact Hub" svojim korisnicima nudi svojevrsnu podršku kroz umrežavanje sa svim članovima, kao i podršku u edukaciji i razvoju biznisa. "Impact Hub Beograd" predstavlja sponu između startap preduzeća, kreativnih preduzetnika i društvenih inovatora sa jedne i inovatora, filantropa i programa finansijske podrške, sa druge strane - poručuju iz "Impact Hub Beograd".

Inače, "Impact Hub Beograd" je već ugostio nekoliko prezentacija i radionica, u toku pilot faze izgradnje zajedničkog radnog prostora. U novembru, u saradnji sa "Synergy Talents", započela je serija seminara za razvoj poslovnih veština, koja funkcioniše po principu fer plaćanja.

Najavljen je i početak programa za dodelu nagrade za društvene promene "Social Imapact Adward", koji se po prvi put od ove godine sprovodi i u Srbiji.

Cena stola u "Impct Hub Beograd" kreće se od 65 do 180 EUR, a za timove od 295 do 384 EUR, a više informacija možete pogledati OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.