NavMenu

Srbija - Za sertifikaciju sistema bezbednosti hrane iz agrarnog budžeta izdvojeno 180 mil din

Izvor: Danas Utorak, 31.05.2005. 08:30
Komentari
Podeli

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o korišćenju podsticajnih sredstava za uvođenje i sertifikaciju sistema bezbednosti hrane u 2005. godini i za te namene izdvojeno je 180 mil din. Uredbom su predviđena podsticajna sredstva za uvođenje i sertifikaciju HACCP programa, resertifikaciju HACCP programa, uvođenje i sertifikaciju HACCP programa integrisanog sa sistemom upravljanja kvalitetom JUS ISO 9001/ ISO 9001 i sistemom upravljanja zaštitom životne sredine JUS ISO 14,001 / ISO 14,001. Pravo na korišćenje podsticajnih sredstava imaju privredna društva i preduzetnici koji se bave proizvodnjom i prometom poljoprivredno - prehrambenih proizvoda i hrane za životinje, kao i sakupljanjem , preradom i uništavanjem otpadaka životinjskog porekla.

Iznos podsticajnih sredstava obračunava se na vrednost procenjenog projekta bez poreza na dodatu vrednost, a pojedinačni iznos ne može biti veći od 800.000 din. Zahtev za korišćenje podsticajnih sredstava može se podneti Ministarstvu poljoprivrede do 1. novembra 2005. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.