NavMenu

Srbija i Slovačka potpisale Sporazum o međunarodnom kombinovanom transportu

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 01.12.2014. 20:05
Komentari
Podeli
Potpredsednica Vlade Srbije i kopredsednica Mešovite komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Slovačke Zorana Mihajlović i ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak potpisali su u ponedeljak (1. decembra 2014. godine) Sporazum o međunarodnom kombinovanom transportu između dve zemlje.

Kako je ocenjeno, ovaj dokument će doprineti većoj efikasnosti u transportu, boljoj međusobnoj saobraćajnoj povezanosti, te smanjenju zagađenja životne sredine, saopštila je Vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

- Danas smo razgovarali o svim resorima - energetici, železnici, putevima, razmenjivali smo iskustva kako da privučemo što više investitora. Postoji još puno zajedničkih tema o kojima ćemo razgovarati - rekla je Mihajlović.

Potpredsednica Vlade Srbije, koja je u dvodnevnoj poseti Bratislavi povodom šestog zasedanja Mešovite komisije, sastala se i sa ministrom privrede Slovačke i kopredsedavajućim Komisije Pavolom Pavlisom, sa kojim je razgovarala o ekonomskim potencijalima saradnje dve zemlje.


- Veliki je potencijal saradnje u infrastrukturnim projektima, u pomoći kroz naše iskustvo u približavanju Evropskoj uniji, u oblasti saobraćaja, kao i mnogim drugim. Na Komisiji razgovaramo o konkretnim projektima. Direktni susreti su uvek dobra prilika da damo zajednički podsticaj projektima - ocenio je Pavlis.

Drugog dana posete planiran je poslovni forum u okviru kojeg će predstavnici srpske delegacije razgovarati sa slovačkim privrednicima zainteresovanim za ekonomsku saradnju sa Srbijom, navodi se u saopštenju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.