NavMenu

Beograd dobio novu javnu garažu - Grčki "Titan developments" otvara objekat na Vračaru sa 400 parking mesta

Izvor: Telegraf Nedelja, 30.11.2014. 10:02
Komentari
Podeli

(Foto: Teodora Brnjoš)
Grčka kompanija "Titan developments" završila je izgradnju privatne garaže na Vračaru, te je na taj način Beograd postao bogatiji za još 400 parking mesta.

Grčki investitor započeo je saradnju sa JKP "Parking servis" koje će upravljati parking mestima u Baba Višnjinoj ulici. U ovoj saradnji obavezu održavanja imaju obe strane, kao i pravo eksploatisanja novoizgrađenog objekta i deljenja prihoda.

- "Parking servis" je započeo proces javno-privatnog partnerstva. Potpisali smo sporazum sa firmom Titan, vlasnikom garaže Baba Višnjina u blizini Kalenić pijace, gde će "Parking servis" upravljati sa 400 parking mesta, a zajednički s investitorom ćemo ih održavati,eksploatisati i deliti prihod. Stanovnicima Vračara omogućićemo brže i lakše parkiranje. Uskoro otvaranje - objašnjava Andrija Čupković, direktor "Parking servisa".

Prolaznici će ovu garažu prepoznati samo po plavoj tabli sa slovom "P" i rampi, pošto fasada ove moderne višespratnice pre odaje utisak stambene zgrade.

Izgradnja garaže počela je 2009. godine a urađena je po poslednjim svetskim standardima.

U novom parkiralištu ugrađeni su specijalni detektori ugljen-monoksida koji čiste izduvne gasove kroz najsavremenije filtere. Garaža je u potpunosti pokrivena video-nadzorom, ima protivpožarni sistem, dva lifta i čak 23 toaleta. Takođe, najavljeno je da će u sklopu parkirališta raditi i perionica vozila.

Po pisanju domaćih medija, izvođač radova je firma "Terra engineering", a projekat su zajedno finansirali "Titan developments" i Piraeus banka. Kada je reč o uloženim finansijskim sredstvima, investitor nije želeo da se izjašnjava, ali je gruba procena iznos od najmanje 800 evra po kvadratu, odnosno barem 10 mil EUR za ceo projekat.

Podsećamo da u Beogradu ima sve više privatnih vlasnika parkirališta: na uglu Stanoja Glavaša i Dalmatinske, u Cetinjskoj i Golsvordijevoj, u Strahinjića bana, ta se ovaj vid poslovanja može smatrati biznisom budućnosti

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.