NavMenu

"Bird Free" vatreni gel, najnovija zaštita od ptica

Izvor: eKapija Petak, 28.11.2014. 11:58
Komentari
Podeli
Štiti ali ne povređuje ih, to je osnovno geslo u ekološkom pristupu zaštite od ptica i ostalih životinja koje nam predstavljaju problem u svakodnevnom životu. Zato, istraživački centri, širom sveta, ne žale milione dolara uloženih u istraživanja najefikasnijih sredstava ekološke zaštite od ptica, posebno u gradskim uslovima. Svakodnevno slušamo o problemima izazvanim od strane nepoželjnih ptica. Osnovno pitanje je, možemo li se zaštititi i kako, a da ih ne povredimo?

Neke skupštine stanara u potrazi za rešenjem pronašle su i na vrlo uspešan i human način rešile "problem ptica", postavljanjem tzv. "vatrenog gela" na površine koje žele da zaštite.

Vatreni gel, pod zaštićenim imenom, "Bird Free" je vrsta gela, koja je upakovana u male metalne posude, dubine 8 mm, koje podsećaju na male mirišljave svećice i koje su spremne za postavljanje na željena mesta. Kada o njemu pričamo, možemo slobodno reći, "gori, ali ne greje". Ptice na svetlosti vide ultravioletnu, užarenu svetlost, koju emituje gel, i stvara vizuelni efekat užarenog plamena, po čemu je ovaj proizvod i dobio svoje ime. Takav vizuelni efekat plaši i odbija ptice i one traže novo stanište. Od 2011. godine, kada je proizvod plasiran na tržištu Velike Britanije, svojim efikasnim delovanjem na više desetina hiljada mesta, postao je nezamenjiv, pa čak i vodeći proizvod u ekološkoj zaštiti u urbanim sredinama. Na estetskom planu ostaje neprevaziđen.

Vatreni gel "Bird Free", estetski uopšte ne narušava izgled zgrada, pozorišta, muzeja i svega nama bitnog, a s druge strane, efikasno rešava problem. Kako je malih dimenzija ostaje nevidljiv i skriven od pogleda prolaznika. Proizvod je potpuno bezbedan i za ljude i za ptice, jer je proizveden od sastojaka koji se koriste u prehrambenoj industriji. Pored vizuelnog efekta, proizvod pticama ne odgovara ni po mirisu, koji intezivno emituje. Prodaje se u obliku već spremnom za postavljanje od strane samog korisnika. Otporan je na sve atmosferske uticaje, i predstavlja trajno rešenje za postojeći problem.


Posle nekoliko dana i najupornija ptica će odustati od mesta gde je postavljen vatreni gel "Bird Free", i prostor će biti oslobođen od neželjenih ptica.

Proizvod je na naše tržište plasirala kompanija "Pacific Link" iz Beograda, koja je pored ostalih, mnogobrojnih proizvoda za humanu zaštitu, uvrstila i ovaj, na tržištu, do sada nepristupačan proizvod.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.