NavMenu

"Bird Free" vatreni gel, najnovija zaštita od ptica

Izvor: eKapija Petak, 28.11.2014. 11:58
Komentari
Podeli
Štiti ali ne povređuje ih, to je osnovno geslo u ekološkom pristupu zaštite od ptica i ostalih životinja koje nam predstavljaju problem u svakodnevnom životu. Zato, istraživački centri, širom sveta, ne žale milione dolara uloženih u istraživanja najefikasnijih sredstava ekološke zaštite od ptica, posebno u gradskim uslovima. Svakodnevno slušamo o problemima izazvanim od strane nepoželjnih ptica. Osnovno pitanje je, možemo li se zaštititi i kako, a da ih ne povredimo?

Neke skupštine stanara u potrazi za rešenjem pronašle su i na vrlo uspešan i human način rešile "problem ptica", postavljanjem tzv. "vatrenog gela" na površine koje žele da zaštite.

Vatreni gel, pod zaštićenim imenom, "Bird Free" je vrsta gela, koja je upakovana u male metalne posude, dubine 8 mm, koje podsećaju na male mirišljave svećice i koje su spremne za postavljanje na željena mesta. Kada o njemu pričamo, možemo slobodno reći, "gori, ali ne greje". Ptice na svetlosti vide ultravioletnu, užarenu svetlost, koju emituje gel, i stvara vizuelni efekat užarenog plamena, po čemu je ovaj proizvod i dobio svoje ime. Takav vizuelni efekat plaši i odbija ptice i one traže novo stanište. Od 2011. godine, kada je proizvod plasiran na tržištu Velike Britanije, svojim efikasnim delovanjem na više desetina hiljada mesta, postao je nezamenjiv, pa čak i vodeći proizvod u ekološkoj zaštiti u urbanim sredinama. Na estetskom planu ostaje neprevaziđen.

Vatreni gel "Bird Free", estetski uopšte ne narušava izgled zgrada, pozorišta, muzeja i svega nama bitnog, a s druge strane, efikasno rešava problem. Kako je malih dimenzija ostaje nevidljiv i skriven od pogleda prolaznika. Proizvod je potpuno bezbedan i za ljude i za ptice, jer je proizveden od sastojaka koji se koriste u prehrambenoj industriji. Pored vizuelnog efekta, proizvod pticama ne odgovara ni po mirisu, koji intezivno emituje. Prodaje se u obliku već spremnom za postavljanje od strane samog korisnika. Otporan je na sve atmosferske uticaje, i predstavlja trajno rešenje za postojeći problem.


Posle nekoliko dana i najupornija ptica će odustati od mesta gde je postavljen vatreni gel "Bird Free", i prostor će biti oslobođen od neželjenih ptica.

Proizvod je na naše tržište plasirala kompanija "Pacific Link" iz Beograda, koja je pored ostalih, mnogobrojnih proizvoda za humanu zaštitu, uvrstila i ovaj, na tržištu, do sada nepristupačan proizvod.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.05.2023.  |  Građevina

Beograd odustaje od izgradnje tunela kod Autokomande - Da li se "dižu ruke" od unutrašnjeg magistralnog poluprstena?

Posle više od godinu i po dana čekanja najavljeno je da će se definitivno odustati od izgradnje tunela kod Autokomande koji je trebalo da bude deo unutrašnjeg magistralnog prstena Beograda. Neposredan povod je primedba Vojske Srbije koja ima objekte pod zemljom u delu kojim je predviđena trasa tunela. Pre Vojske Srbije, nezadovoljni su u jesen 2021. godine bili i građani obližnjeg naselja Stadion koje se nalazi između stadiona Crvene

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.