NavMenu

Pešaci već na Pupinovom mostu - Zrenjaninska petlja biće završena do 7. decembra

Izvor: Novosti Četvrtak, 27.11.2014. 16:01
Komentari
Podeli
Pupinov most broji sitno. I radnici na prilaznim saobraćajnicama, kao i na samoj saobraćajnici koja će povezati Borču i Zemun su u finišu, i obavljaju poslednje radove pred otvaranje novog pravca, kojim i pored istaknute zabrane pojedini pešaci već prolaze. I poneko vozilo, najčešće teretnjak promakne, a jedan odvažni sugrađanin je čak uspeo i da ponese "titulu" prvog skakača s mosta.

Do najavljenog svečanog otvaranja ostalo je manje od mesec dana. Asfalt se uveliko u tri trake u oba smera proteže od "lakat krivine" do mosta. Urađeni su i pešačke staze, ivičnjaci, šahtovi i slivnici, postavljeni semafori...

Završena je i nova semaforizovana raskrsnica sa Ulicom cara Dušana, koju je bilo neophodno prilagoditi i proširiti jer se ovde pun profil severne tangente ukršta sa dve trake Batajničkog puta. Izvedena su ostrva za izlivne i ulivne trake, a urađeno je i razdelno ostrvo između pravaca na Batajničkom putu.

Kao i prilazi, i most poslednjim potezima majstora dobija konačan izgled. Trake u oba smera su asfaltirane, postavljena je razdelna betonska ograda, kao i metalna ograda duž pešačke staze. Neimari trenutno dovršavaju prelaz s mosta na kolovoz, posipaju tucanik i pripremaju za asfaltiranje pojedine deonice trotoara. Radnici su angažovani i ispod mosta gde marljivo po kosini obale slažu betonske kocke kako bi ojačali teren.


Zrenjaninska petlja do 7. decembra

Izvođač na mostovskim konstrukcijama je kineska kompanija CRBC, dok je prilaze gradio "Ratko Mitrović - niskogradnja". U okviru prilaza se trenutno gradi i Zrenjaninska petlja, a rok za završetak posla je do 7. decembra, jer sve mora da bude spremno za najavljeno otvaranje Pupinovog mosta, sa prilazima i delom tangente do Zrenjaninskog puta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.