NavMenu

Skup građevinskih firmi iz regiona u Beogradu 27. novembra

Izvor: Beta Ponedeljak, 24.11.2014. 12:44
Komentari
Podeli
Predstavnici građevinskih preduzeća iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske razgovaraće u četvrtak, 27. novembra u Beogradu o unapređenju saradnje, najavila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

Sekretar Udruženja PKS za građevinarstvo, Viktor Kobjerski rekao je aganciji Beta da će građevinari razmenitni iskustva i dogovarati se o zajedničkom nastupu na inostranim tržištima.

Kobjerski je ocenio da bi udružene građevinske firme iz regiona mogle da imaju prednost pri dobijanju poslova u Rusiji, kao i u severnoafričkim i arapskim zemljama.

- Cilj je da se kompanije institucionalno povežu, na ravnopravnim osnovama i kroz, na primer konzorcijume, zajedno nastupaju i realiziju projekte na tržištima na kojima su bile prepoznatljive jugoslovenske građevinske kompanije - rekao je on.

Kobjerski je rekao da je i ranije bilo pokušaja udruživanja građevinskih kompanija iz regiona, ali da nije bilo mnogo uspeha u tome i da su zato ovoga puta uključene Privredne komore i organizovani direktni razgovori kompanija.

Sekretar Udruženja PKS za građevinarstvo rekao je da se na nivou komora o pitanju udruživanja građevinsih firmi već razgovaralo na sastancima u Banjaluci, Zagrebu i Sarajevu, dok će se u Beogradu sastati i kompanije.

Učešće na skupu su najavile vodeće kompanije iz BiH - Euroasfalt, Širbegović i Hering, Republike Srpske - Integral i Krajina, Makedonije - Granit, Beton, Žikol i Inkom inženjering i iz Srbije - Mostogradnja, Energoprojekt, Jedinstvo, Putevi Užice, Planum, Deneza, Hidrotehnika-hidrogradnja.

Očekuje se i učešće Konstruktora iz Splita i Hidrie iz Slovenije, kao i drugih hrvatskih i slovenačkih građevinskih preduzeća.

U Srbiji je 70.000 građevinara u 6.500 građevinskih firmi, a 15.000 radi u industriji građevinskog materijala.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.