NavMenu

Podgorica dobija još jedan hotel - Emiraćani ulažu 11 mil EUR u objekat u "Atlas Capital Centru"

Izvor: Vijesti Ponedeljak, 24.11.2014. 08:59
Komentari
Podeli
Arapski investitori uložiće 11 mil EUR u gradnju hotela u podgoričkom "Atlas Capital Centru", gde će uskoro otvoriti i prvi "Hard Rock Cafe" u ovom delu Evrope, u koji će investirati oko 2,5 mil EUR.

Investiciju će sprovesti "Qannas Invesments", registrovana na Kajmanskim ostrvima, a iza koje stoji "Abu Dhabi Capital Management" (ADCM), investitor u Atlas Capital Centru (ACC).

U saopštenju "Qannas"-a objavljenom na sajtu Londonske berze, ne preciziraju pod kojim brendom će hotel poslovati, ali navode da su već sklopili ugovor sa kompanijom "Hard Rock International" da u Podgorici otvore prvi kafe globalno poznatog brenda, te da će to biti prvi od tri objekta koje će otvoriti u regionu istočne Evrope. Ne navode koji će gradovi regiona, osim Podgorice, dobiti svoje "Hard Rock Cafe".

Očekuje se da hotel bude drugi po veličini u gradu, navodi se u saopštenju.

ADCM je nedavno saopštio da će njegova povezana firma "Abu Dhabi Financial Group" (ADFG) u "Atlas centru" otvoriti predstavništvo za tržište istočne Evrope, sa kadrom koji će biti angažovan na puno radno vreme, kao i u njenim sedištima u Abu Dabiju, Dubaiju i Londonu.


Saopšteno je da će "Atlas Capital Centar" završiti do kraja 2015. godine te da će iz njega koordinirati sve svoje projekte na tržištu istočne Evrope.

- Novim predstavništvom u Podgorici i iskusnim i ekspertskim timom koji posluje u Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji, pokazujemo svoju posvećenost tom regionu i naše je uverenje da tu postoje dobre investicione mogućnosti - poručio je nedavno izvršni direktor ADFG-a Jassim Alseddiqi.

Arapski investitori su u saradnji sa "Atlas grupom" biznismena Duška Kneževića gradili velelepnu građevinu u poslovnom delu Podgorice, ali su ovog leta postali potpuni vlasnici tog objekta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.