NavMenu

Dodeljene nagrade "Oskar kvaliteta 2014"

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.11.2014. 11:47
Komentari
Podeli

(Foto: pks.rs)
U Privrednoj komori Srbije (PKS) dodeljena je jubilarna, 20. po redu, Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost – "Oskar kvaliteta 2014". Nagrada najboljima uručena je u tri kategorije – realni i javni sektor i organizacije van teritorije Srbije.

Preduzeće "Prvi partizan" iz Užica u oblasti realnog sektora, a "Apoteka Beograd" u okviru javnog sektora apsolutni su pobednici "Oskara kvaliteta 2014". U okviru realnog sektora nagrađeni su i "Energoprojekt –Hidroinženjering" za partnerstvo i resurse, procese, proizvode i usluge, kao i "Air Serbia" za procese proizvode i usluge.

U kategoriji javnog sektora, "Apoteka Sombor" nagrađena je za liderstvo, rezultate kod ljudskih resursa i poslovne rezultate, a Institut za transfuziju krvi za procese, proizvode i usluge, rezultate kod društvene zajednice i poslovne rezultate.

U istoj kategoriji, nagrada je pripala "Putevima Srbije" za partnerstvo i resurse i Ekonomsko-trgovinskoj školi iz Bečeja za ljudske resurse.

U kategoriji organizacija van teritorije Srbije, apsolutni pobednik je Dom zdravlja u Bjeljini.

Preduzeće "Becto precisa" iz Goražda nagrađeno je za liderstvo, partnerstvo i resurse, rezultate kod društvene zajednice i poslovne rezultate, a "Partner mikrokreditna organizacija" iz Tuzle za ljudske resurse, procese, proizvode i usluge i rezultate kod korisnika.

Firma "UNIS ginex" iz Goražda dobila je nagradu za partnerstvo i resurse i poslovne rezultate, a "Mezon" iz Danilovgrada u Crnoj Gori za liderstvo.

Povodom 20 godina dodeljivanja nagrade, uručena su i specijalna priznanja "Najbolji među najboljima", u kategoriji malih i srednjih organizacija i kategoriji velikih organizacija, za najbolje rezultate postignute na konkursu u proteklih 19 godina i održivu izvrsnost. Dobitnik u kategoriji MSP je "Energoprojekt Entel", a u kategoriji velikih "Carlsberg" Srbija.

U ime PKS nagrađenima je čestitao Ješa Erčić, direktor Sektora usluga i preduzetništva PKS, naglasivši da poštovanje standarda i sistem menadžmenta kvalitetom doprinosi unapređenju konkurentnosti i efikasnosti kompanija.



Miloš Jelić, predsednik Fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnost, podsetio je da se Svetski dan kvaliteta obeležava, na predlog UN od 1990. godine, a prva Evropska nagrada za kvalitet dodeljena je u Španiji 1992. Časopis "Kvalitet je od 1994. godine, uveo dodeljivanje nagrade "Oskar kvaliteta" u tadašnjoj SRJ."

Jelena Popović, pomoćnica ministra privrede je istakla da nadmetanje za poslovnu izvrsnost doprinosi povećanju konkurentnosti naših proizvoda na evropskim i svetskom tržištu. Podsetila je da je u septembru završen skrining poglavlja o slobodi kretanja robe, u pregovorima sa EU, napomenuvši da je Srbija donela institucionalne i zakonske okvire, kao i da je uvela evropske standarde potrebne za priključenje Uniji.

Nagrada "Oskar kvaliteta" ustanovljena 1994. godine dodeljuje se od 1995. godine, najpre kao nagrada za kvalitet, a od 2000. kao nagrada za poslovnu izvrsnost. Nagrada je kreirana je po ugledu na Evropsku nagradu za poslovnu izvrsnost (EFQM Excellence Award).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.