Izvor: eKapija | Utorak, 18.11.2014.| 18:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nišlijka Danka Milojković u Bordu direktora Svetske mreže eksperata

Danka MIlojković
Danka MIlojković
Direktorka Kuće klastera iz Niša i predsednica Saveta za klastere Privredne komore Srbije mr Danka Milojković izabrana je 12. novembra 2014 za jednog od članova Borda direktora Svetske mreže eksperata TCI, saopštio je klaster.

Milojković je izabrana za direktora na Generalnoj skupštini TCI koja je održana u meksičkom gradu Montereju. Ona je prvi i za sada jedini član Borda direktora iz Srbije, ali i sa područja čitavog Balkana.

Svetska mreža eksperata je organizacija koja okuplja oko 9.000 kompanija, klasterskih organizacija ustanova i institucija iz čitavog sveta, a njen Odbor direktora ima značajan uticaj na kreiranje evropske i svetske ekonomske politike i raspoloživost razvojnih fondova.

- Angažovanje za člana Odbora direktora TCI je volontersko, a značaj članstva u ovom Odboru ogleda se kroz mogućnost lobiranja za usmeravanje razvojnih fondova na određeno područje, u mom slučaju to je područje Balkana i Srbije - izjavila je Milojković.

Ona je istakla da će u Odboru direktora prvenstveno biti angažovana na podršci poslovnoj zajednici, prekograničnom povezivanju kompanija i kreiranju boljeg okruženja u regionu Balkana.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.