Izvor: Glas javnosti | Subota, 21.04.2007.| 16:10

Belgijski "KBC Security" preuzima srpske brokerske kuće "Senzal" i "Hipobroker"

Belgijska brokerska kuća "KBC Security" saopštila je da je postigla dogovor o preuzimanju srpskih brokerskih kuća "Senzal" i "Hipobroker", kao i finansijske firme "Bastion". Kako se navodi u saopštenju, "KBC Security" namerava da preuzme po 100% akcija brokerskih kuće i 60% akcija Bastiona, nakon čega će sve tri finansijske institucije spojiti u jednu - "KBC Security" Srbija.

Za realizaciju dogovora se čeka odobrenje državnih institucija. Belgijska kompanija navodi da akvizicije u Srbiji i nedavna kupovina kompanije "Swiss capital" iz Rumunije i "Ekvitas" iz Mađarske odražava čvrstu nameru da se "KBC Security" razvija na tržištima centralne i istočne Evrope. Kroz investicije u "Senzal", ova kuća preuzima i aktivnosti te kompanije u Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Generalni direktor kompanije, Gaj van Ećut kazao je da je odluka o preuzimanju tri firme u Srbiji doneta zbog izvanrednog potencijala srpskog finansijskog tržišta, koje je sve popularnije među stranim investitorima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.