Izvor: Novosti | Subota, 21.04.2007.| 15:37

Tender za izbor izvođača radova na izgranji autoputa od Grabovice do makedonske granice na leto – investicija vredna 472 mil EUR

Međunarodni tender za izbor izvođača radova na izgradnji autoputa od Grabovnice do makedonske granice, u dužini od 96,5 km, biće raspisan do leta, najavio je juče (20. april 2007. godine) Evripidis Stilijanidis, zamenik ministra spoljnih poslova Grčke. Ukupna vrednost posla, koji bi trebalo da bude završen do kraja 2011. godine je 472 mil EUR. Od toga, Grčka će iz "Hellenic" programa dati 100 mil EUR, a ostatak para obezbediće Srbija iz privatizacionih prihoda i budžeta.

Stilijanidis kaže da je Grčka već pripremila avans od 12 mil EUR i taj novac se nalazi u Beogradu, dok je u Atini obezbeđeno još 20 mil EUR. Srpska strana, kako je naveo, trebalo bi da odredi nacionalnog koordinatora i da potpiše sporazum sa grčkom državnom konsultantskom firmom "Egnatija", kako bi se što pre pripremila tenderska dokumentacija. Inače, ova firma je besplatno uradila fizibiliti studiju za ovaj posao.

Srbija bi, prema rečima Stilijanidisa, što pre trebalo da potpiše sporazum, jer svaka druga varijanta bi odložila početak radova za najmanje tri godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.