Izvor: Danas | Subota, 21.04.2007.| 12:43

"Henkel" povećava akcijski kapital za 64 mil EUR

Međunarodna kompanija "Henkel" ove godine će uvećati akcijski kapital za oko 64 mil EUR, na ukupno 438 mil EUR, bez izdavanja novih akcija i umanjenja njihove vrednosti, saopštila je kompanija "Henkel" Srbija.

Povećanje akcijskog kapitala biće obavljeno tako što će svaka akcija, obična ili preferencijalna, biti podeljena na tri dela, bez promene vlasničkog udela i troškova za akcionare.

Odluka o tome doneta je na godišnjoj skupštini "Henkel Group", na kojoj je 2.000 akcionara te multinacionalne kompanije upoznato sa prošlogodišnjim rezultatima, navodi "Henkel" Srbija, u čijem je vlasništvu preduzeće "Merima" iz Kruševca.

Predsedavajući Upravnog odbora "Henkel Group", Urlih Lener, istakao je da o profitabilnom rastu kompanije svedoči i to što je znatno uvećana suma za akcionare, kroz dividende, koje su na tom skupu odobrene na iznos od 1,44 EUR za običnu i od 1,5 EUR za preferencijalnu akciju, što je znatno više nego 2006. godine.

Kompanija "Henkel", koja se bavi proizvodnjom sredstava za kućnu higijenu, ličnu negu i lepkova, u fiskalnoj 2006. godini ostvarila je prodaju od 12,74 milijarde EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.