Izvor: Glas javnosti | Petak, 20.04.2007.| 10:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstrukcija nasipa na Adi Ciganliji gotova do leta

(Foto: b)

Na 200 metara od atraktivnih golf terena, pre četiri meseca počela je treća faza rekonstrukcije nasipa na Adi Ciganliji. U pratnji investitora, kraj radova na deonici obišli su Srđan Jovanović, šef gradskog štaba za odbranu od poplava, i Predrag Petrović, direktor JP "Ada Ciganlija".

Ovaj nasip je još jedan u nizu uspešnih rezultata saradnje vlada Srbije i Beograda. Republika je za ovaj projekat, koji bi u potpunosti trebalo završiti do kraja leta, izdvojila 115 miliona dinara iz budžeta, a Grad 50 miliona dinara.

- Za nekoliko dana, na ovom mestu će niknuti trava, pa će i ovaj deo Ade moći poslužiti za rekreaciju. Nova deonica od oko 800 m biće završena za dvadesetak dana, a u toku leta završićemo ceo nasip - izjavio je Veljko Dimitrijević, direktor JVP "Srbije vode".

Na raspisanom javnom tenderu, uloga izvođača pripala je Vodoprivrednoj organizaciji iz Ćuprije i preduzeću "Ivan Milutinović". Rekonstrukcija nasipa iskorišćena je da se istovremeno uradi i rekonstrukcija vodovodne i elektro mreže i na taj način reše glavna infrastrukturna pitanja ovog dela Beograda.

- Izgradnjom vodovodne i elektro mreže vlasnici splavova prvi put u istoriji našeg grada moći će legalno da dobiju priključak za struju i tako će se izbeći ilegalno dovođenje električne energije do obližnjih naselja i narušavanje sigurnosti Ade od poplava - rekao nam je Predrag Petrović, direktor JP "Ada Ciganlija".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.