NavMenu

Izabrani izvođači radova za dogradnju zgrade Narodnog pozorišta u Subotici

Izvor: eKapija Ponedeljak, 10.11.2014. 09:33
Komentari
Podeli

Subotica (Foto: Suzana Obradović)Subotica
Predstavnici Grada i subotičke firme "SMB gradnja", ovlašćenog člana konzorcijuma u čijem sastavu su i MPP "Jedinstvo" Sevojno, "Cim gas", "Yumol", "Rotel" i "DG company" (svi iz Subotice), potpisali su ugovor o javnoj nabavci koja se odnosi na četvrtu fazu adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u Subotici. Ugovoreni radovi vrede 70,6 miliona dinara, a sa PDV-om vrednost radova je blizu 85 miliona dinara.

Tako se posle više od godinu dana zastoja, konačno krenulo u nastavak radova i to na staroj zgradi pozorišta. Kako je saopšteno iz kabineta subotičkog gradonačelnika Jenea Maglaia, radovi su ugovoreni na osnovu sprovedenog otvorenog postupka javne nabavke i saglasnosti koju je Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dao gradu Subotici za sprovođenje tog postupka. Konzorcijum "SMB gradnja" je, kao izvođač, dostavio sredinom oktobra jedinu ponudu na otvorenu javnu nabavku, i dobio je posao.

U saopštenju iz kabineta gradonačelnika, navedeno je da je ovaj ponuđač je ispunio sve uslove iz konkursne dokumentacije, a Grad je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama doneo odluku o dodeli ugovora za predmetne radove 29. oktobra 2014. godine.

Od izvođača se očekuje da ugovorene radove završi u roku od 140 dana, odnosno ne duže od 150 kalendarskih dana, računajući od dana uvođenja u posao. U dogovoru sa izvođačem, radovi bi trebalo da počnu 17. novembra.

U okviru četvrte faze radova na nastavku adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u Subotici, predviđeno je da se izgradi krov i pokrije građevina, da se ugradi spoljašnja stolarija, fasada i završi deo zanatskih radova na starom delu objekta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Firma Toplica Green Energy planira gradnju solarne elektrane kod Kuršumlije

Opština Kuršumlija objavila je javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za potrebe urbanističko-arhitektonske razrade lokacije solarne elektrane Vrševac 1. Investitor je kompanija Toplica Green Energy doo iz Kuršumlije. Ukupna površina parcele koja je obuhvaćena projektom iznosi 13.649,22 m², koja je, kako se navodi, poljoprivredno zemljište - pašnjak 5. klase, u privatnoj svojini investitora, na kome ne postoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.