NavMenu

Austrijska kompanija želi saradnju u oblasti voćarstva - "Darbo" u poseti Kruševcu početkom 2015.

Izvor: eKapija Petak, 07.11.2014. 09:50
Komentari
Podeli
Početkom naredne godine, predstavnici kompanije "Darbo" posetiće Kruševac i na licu mesta se upoznati sa svim mogućnostima razvoja proizvodnje, najavljeno je juče prilikom prvog dana dvodnevne posete pokrajini Tirol (Austrija), gradonačelnika Dragog Nestorovića i člana Gradskog veća Zoran Veljković, objavio je zvanični gradski sajt.

U okviru te posete gradski čelnici su razgovarali sa menadžerima austrijske kompanije "Darbo" u cilju dogovora saradnje i davanje smernica za razvoj i planiranje unapređenja voćarske proizvodnje u Kruševcu i okolini.

Jedan od vlasnika kompanije Adolf Darbo i tehnički direktor Kristijan Huber upoznali su goste iz Kruševca sa istorijatom kompanije i proizvodnim programom. Ovo je jedna od vodećih firmi za proizvodnju džemova, marmelada i voćnih sokova.

- Sagledaćemo sve aspekte i potruditi se da vam pomognemo da u narednom periodu unapredite voćarsku proizvodnju, po propisima koje zahteva Evropska unija. Mi i sada imamo saradnju sa većim brojem firmi iz Srbije, tako imamo pozitivna iskustva - naglasio je Huber.

Gradonačelnik Nestorović se zahvalio na prijemu i gostoprimstvu, sa željom da ova kompanija što pre dođe u Kruševac i upozna se sa potencijalom Kruševca.

- Iskustva ovako velike i renomirane kompanije, stvoriće nam uslove da na kvalitetan način, uz primenu svih standarda EU, povećamo i proširimo proizvodnju u našem kraju. To bi dovelo do povećanja broja novih zasada koji su najtraženiji na tržištu, što samo pokazuje da je lokalna samouprava spremna, da zajedno sa Vladom Republike Srbije, radi na uslovima za unapređenje poljoprivrede - između ostalog rekao je gradonačelnik Nestorović.

Gradski većnik Zoran Veljković, istakao je da bi uvećanjem zasada i povećanjem proizvodnje nominalno dovela i do otvaranja većeg broja hladnjača, što će omogućiti mnogo više mogućnosti za preradu i smeštaj voća, a to bi Kruševac svrstalo u vodeći voćarski region Srbije.

Na kraju razgovora, domaćini su goste iz Kruševca upoznali sa procesom proizvodnje i pokazali paletu svojih proizvoda.

Inače, kompanija "Darbo" je osnovana 1879. godine, kao porodična firma, a ekspanzija kreće od 1975. godine, tako da danas svoje proizvode planira na preko 60% tržišta Austrije, a veliki deo se i izvozi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.