NavMenu

Srpske firme na Sajmu podugovarača u Parizu

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.11.2014. 11:36
Komentari
Podeli

Zahvaljujući projektu prekogranične saradnje "Povećanje konkurentnosti MSP i unapređenje prekogranične saradnje u metalskoj industriji - EUMETAL 2" koji finansira Evropska unija, firme iz Srbije će se i ove godine predstaviti na prestižnom Sajmu podugovarača u Parizu – MIDEST 2014.

Projektom je obezbeđeno da se na zajedničkom štandu predstavi deset firmi iz metaloprerađivačkog sektora i to iz Srbije "Pan Komerc" iz Požege, "Perfom" iz Požege, "Inmold plast" iz Požege, "Elektrotermija" iz Bele Zemlje, "Corun" iz Užica i iz BiH "Dženemi", "E&S Metall", "HDI", "Strojal" i "Metalos".

MIDEST 2014, najznačajniji svetski događaj za podugovaranje u industriji, biće održan od 4. do 7. novembra 2014, a očekuje se da će pod svojim krovom ove godine ugostiti izlagače iz 70-ak zemalja. Ovaj sajam je najveći sajam za podugovarače u industrijii i svake godine nudi nova rešenja u sledećim sektorima: obrada metala, obrada plastike, gume i kompozitnih materijala, industrijske usluge, obrada drveta i tekstila, industrijsko održavanje.

Projekat Povećanje konkurentnosti MSP i unapređenje prekogranične saradnje u metalskoj industriji – EUMETAL 2 se realizuje u okviru EU prekogracinčnog programa Srbija – Bosna i Hercegovina. Projekat ima za cilj da pomogne razvoj malih i srednjih preduzeća iz metaloprerađivačkog sektora u pograničnom području Srbije i Bosne i Hercegovine. Ukupna vrednost projekta je 365.432 EUR. Nosioci projekta su Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA d.o.o. i Regionalna razvojna agencija Zlatibor d.o.o. Užice. Partneri na projektu su Ministarstvo privrede kantona Sarajevo (BiH) i Nacionalana agencija za regionalni razvoj (RS).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.