NavMenu

Šarančić hoće nazad na čelo "Železnica"

Izvor: Politika Petak, 31.10.2014. 10:34
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Na konkurs za direktora "Železnica Srbije" nije se javio biznismen Milan Beko, ali jeste nekadašnji direktor ovog preduzeća Milanko Šarančić, član Nove Srbije, piše "Politika".

Prema jednom izvoru tog lista na konkurs se prijavilo 44, a prema drugom - 48 kandidata.

"Politika" podseća da je Šarančić u Specijalnom sudu prvostepeno osuđen na pet godina zatvora jer je to preduzeće oštetio za 1,2 mil EUR spornom nabavkom šest dizel električnih lokomotiva iz Slovenije i deset dizel motornih vozova iz Švedske, a ispostavilo se da je taj posao mogao da se obavi u Srbiji.

Šarančić međutim, tvrdi za "Politiku" da ga ovo ne sprečava da se kandiduje.

- Na navedenu presudu uložio sam žalbu Apelacionom sudu a uslov konkursa je bio da se kandidat ne vodi u kaznenoj evidenciji i da nije osuđen, a ja to nisam jer je u toku žalbeni postupak - naveo je on, a prenosi "Politika".

Na konkurs za direktora "Železnica" koji je raspisalo Ministarstvo privrede, kako piše "Politika", prijavili su se i neki od zaposlenih u tom javnom preduzeću, univerzitetski profesori i manje zvučna imena.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.