NavMenu

Modernizacija prehrambene industrije - ICE u Italiji predstavlja studiju o srpskom tržištu mašina i tehnologija

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.10.2014. 13:34
Komentari
Podeli

Italijanska agencija za spoljnu trgovinu (ICE) predstavlja na sajmu "Cibustec" i "Foodtech" u Parmi studiju posvećenu srpskom tržištu mašina i tehnologija za preradu hrane, ambalažu i pakovanje.

Proizvodna delatnost u Srbiji u domenu prerade hrane i pakovanja predmet je studije koju je ICE Agencija realizovala u saglasnosti sa Unijom italijanskih proizvođača automatskih mašina za pakovanje (UCIMA) i u saradnji sa Sajmom u Parmi a preko svoje kancelarije u Beogradu.

Istraživanje će biti predstavljeno 31. oktobra u Parmi u okviru Sajma Cibustec, jednoj od najvažnijih sektorskih manifestacija na svetskom nivou. Na sajmu će u organizaciji ICE Agencije učestvovati i delegacija srpskih firmi koje se bave uvozom i proizvodnjom opreme za preradu hrane, ambalažu i pakovanje. Cilj je da se jednom od najdinamičnijih sektora italijanske industrije mašinske opreme predstavi srpsko tržište i predoče mogućnosti koje ono pruža, naveo je ICE u saopštenju.

Ono što srpsko tržište čini značajnim na regionalnom nivou vezano je pre svega za dva bitna faktora a to su s jedne strane sredstva IPARD fonda koja pristižu u Srbiju, i s druge povećanje potražnje na tržištima zemalja koje sa Srbijom imaju preferencijalne trgovinske odnose.

Srpske firme će uskoro biti u mogućnosti da koriste te evropske fondove, a predviđene su i intervencije na nivou države u cilju modernizacije jednog proizvodnog sektora koji mora da podiže svoje standarde kako bi na pravi način odgovorio na rastuću potražnju i sve većim zahtevima kako u pogledu količina tako u pogledu kvaliteta koji u Srbiju stižu i iz zemalja Evroazijske carinske unije (Rusija, Belorusija i Kazahstan) koje sa Beogradom imaju sporazum o slobodnoj trgovini za proizvode made in Serbia.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.