Izvor: eKapija | Sreda, 29.10.2014.| 15:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prvi izbor za prave vesti - Šta sve možete gledati na televiziji N1 od 30. oktobra

Jugoslav Ćosić (Foto: Suzana Obradović)

Bićemo ozbiljna konkurencija mnogim televizijama jer ćemo praviti dobre i zanimljive vesti. Žao mi je što se gase neki mediji koje je publika cenila. Veoma podržavam konkurenciju i radujem se svakom novom projektu. Očekujemo da tako i drugi gledaju na nas. Naš cilj je da budemo prvi izbor gledaocima u regionu kada su vesti u pitanju, kaže za "eKapiju" Jugoslav Ćosić, direktor programa televizije N1 za Srbiju koja počinje emitovanje 30. oktobra.

Ćosić ističe da ih od konkurencije izdvaja upravo to što su fokusirani na vesti.

- U regionu nema njuz kanala. Komercijalni kanali imaju vesti, ali niko neće proizvoditi ovoliku količinu vesti – imaćemo 14,5 sati programa. Komparativna prednost je što će gledaoci u svakom trenutku moći da saznaju šta je najvažnije u zemlji i regionu, a da ne moraju da čekaju dnevnik.

Direktor programa televizije N1 za Srbiju napominje da nemaju posebnu ciljnu grupu jer očekuju gledaoce koje zanima da saznaju šta se stvarno dešava u našoj zemlji.

(Foto: Suzana Obradović)

- Bez obzira što postoji veliko interesovanje publike u Srbiji za zabavne sadržaje, ljudi žele da znaju šta se dešava oko njih i da saznaju sve ono od čega vam zavisi život.

N1 ima tri regionalna centra u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu, od kojih svaki ima svoju uređivačku politiku, novinare, TV studio, web i mob platformu. Sva tri studija proizvodiće tri odvojena sadržaja koji će se spajati u jedan regionalni program kada su u pitanju informacije koje budu interesovale publiku u sve tri zemlje.

Kao ekskluzivni partner CNN-a za region, N1 će biti u mogućnosti da emituje CNN program koji smatra relevantnim za gledaoce u regionu. Istovremeno ova saradnja daje mogućnost da N1 emituje sadržaje iz regiona koji imaju globalni značaj na CNN-u.

- U uredničkom smislu smo nezavisni od CNN-a, a postoji ugovor o partnerskoj saradnji koji se odnosi na naše pravo da jedan deo najzanimljivijih emisija i živog programa emitujemo na našem kanalu. CNN očekuje da im pomažemo kada je reč o temama koje su od interesa za tu globalnu stanicu. Već smo tako sarađivali kada su teme bile poplave, "Parada ponosa", zbivanja oko utakmice Srbija-Albanija - kaže Ćosić za naš portal.

Maja Žeželj (Foto: Suzana Obradović)

Mediji su danas imali priliku da pogledaju kako funkcioniše N1. Program se pravi u nekoliko prostorija smeštenim u Novom Beogradu.

Kako je prilikom obilaska televizije objasnio Jugoslav Ćosić emitovanje se vrši preko beogradskog centra, a studiji su smešteni u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu.

- Emitovaćemo full HD sliku. Signal je preko optičkih kablova na probnom emitovanju, putovao preko Budimpešte, Beča i Ljubljane, Zagreba do Sarajeva, sa zakašnjenjem od samo 0,2 sekunde, odnosno neprimetno. Sve informacije se čuvaju u digitalizovanoj bazi podataka. U našoj televiziji nema ni jednog uređaja koji može da primi CD – objašnjava Ćosić.

"Pressing"

Jugoslav Ćosić će biti urednik i voditelj talk-show programa "Pressing" koji će se emitovati od ponedeljka do četvrtka od 20 do 21 časova. "Pressing" će Ćosić voditi na smenu sa kolegom Amirom Zukićem iz Sarajeva, i Dubravkom Merlićem iz Zagreba.

Prva emisija će biti iz Sarajeva, a gosti će biti članovi predsedništva za Bosnu i Hercegovinu. Kako nam je rekao Ćosić još ne zna ko će njemu biti prvi gost, ali napominje da u opticaju ima tri ličnosti.

(Tanja Veselinović)

"Infobiz"

Emisiju "Infobiz" uređuje Tanja Veselinović, a biće prikazivana pet puta nedeljno, premijerno u teminu 17:45.

- Emisiju "Infobiz" emitovaćemo nekoliko puta u toku dana. Reč je o emisiji koja se bavi ekonomskim temama. Imaćemo prilike da se šire pozabavimo privredom, a za vesti će ostati teme iz socijalne ekonomije. Sve što je privrednicima zanimljivo biće prikazano u "Infobizu" koji traje 8 minuta – rekla je za "eKapiju" Tanja Veselinović.

Veselinović ističe da je N1 televizija na kojoj će gledaoci moći da vide teme koje se tiču "našeg života i naše budućnosti obrađene sa više ozbiljnosti, gde će imati prostora za analizu problema i da se možda ponude neka rešenja".

- Trudićemo se da predstavimo političku i ekonomsku scenu iz svih uglova, ali ćemo imati i delova za kulturu i zabavu. Ali, pre svega, informacija je u središtu svega, sagledana na objektivan način koja će predstavljati stvarno stanje stvari.

Detalje ostalih emisija pogledajtekliknite za PDF fajl

Gde će moći da se gleda N1

Kanal N1 u Srbiji moći će da se gleda peko operatora: SBB, KDS i JET, preko platformi D3 i D3i – pozicija 202, Total TV-a i Beograd network-a – pozicija 202. N1 će biti dostupan i putem drugih vidova savremene komunikacije – N1 news portala na adresi www.n1info.com,IOS, Android i Windows aplikacije.

U BiH i Sloveniji N1 kanal gledaoci će pratiti preko operatora Telemach i platforme Total TV, u Hrvatskoj preko operatora MAXtv i VIP Net i platforme Total TV, u Crnoj Gori i Makedoniji preko platforme Total TV, a u ostalom delu Evrope i sveta preko Nettv.plus i platforme Total TV.

S.O.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.