NavMenu

"Super Dog Chaser" siguran partner u zaštiti od pasa lutalica

Izvor: eKapija Utorak, 28.10.2014. 13:53
Komentari
Podeli

(Foto: Marija Kambić)
Svakodnevno slušamo o opasnosti od agresivnih pasa lutalica, kojih iz dana u dan ima sve više. Postoji li način da se zaštitimo? Poštari su u tome uspeli.

Pošta je u saradnji sa kompanijom "Pacific Link" iz Beograda, koja je ekskluzivni distributer LEAVEN Super Dog Chaser-a za Srbiju, obezbedila veliki broj svojih ekspozitura sa navedenim uređajem u poslednjih 5 godina. Danas poštari bez straha uručuju poštu svakom domaćinstvu jer, za svaki slučaj, u džepu imaju urećaj koji ih štiti od napada pasa. Poštari i deca su do sada najčešće bili žrtva agresivnih pasa.

Od davnina ljudi su se štitili štapom od pasa lutalica, ali tehnika je napredovala, pa se u poslednje vreme sve više koristi takozvani "terač za pse" (Super Dog Chaser) koji deluje na principu ultrazvučnih talasa i svetlosnog snopa, poput baterijske lampe. Kada se uperi u psa, ultrazvučni talasi u kombinaciji sa bljeskom svetlosti onemogućavaju psu da vam se približi.

Reč je o dokazanom aparatu za odbranu od pasa, koji nije škodljiv za ljude i ne nanosi povrede životinjama. Uredjaj je veličine mobilnog telefona i svojim delovanjem sprečava nepoželjnog psa da se približi potencijalnoj žrtvi. Čovek će se zaštititi bez posezanja za kamenicama ili štapovima, koji mogu da povrede životinje. Zahvaljujući svojim malim dimenzijama, rasterivač se nosi u džepu, tašni ili torbi, aktivira se jednostavnim pritiskom na dugme. Baterija mu traje više od godinu dana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.06.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Privremeni organ usvaja projekat JPP za poteze 300, 400, 500 i još 30 gradskih linija - Procenjena vrednost posla 175 milijardi dinara, već se pominje i potencijalni nosilac konzorcijuma

Tek što je završen postupak za dodelu poteza 100 i 700 privatnom partneru, grad Beograd usvojiće i odluku o predlogu projekta o javno-privatnom partnerstvu za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti javnog autobuskog gradskog prevoza putnika na potezima 300 (Grocka i Zvezdara), 400 (Voždovac), 500 (Rakovica i Čukarica) i na delu linija koje prolaze preko Savskog venca. Tačka o usvajanju ovako bitne i finansijski pozamašne odluke naći

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.