NavMenu

Završena "Sinergija 14" - Predstavnici informaciono-komunikacione industrije razgovarali o unapređenju poslovanja

Izvor: eKapija Petak, 24.10.2014. 11:52
Komentari
Podeli

Mihailo Jovanović i Ove FredheimMihailo Jovanović i Ove Fredheim
Jučerašnji "Business Day" zaokružio je četvrti dan najveće i najuticajnije regionalne IT konferencije "Sinergija 14" u organizaciji kompanije "Microsoft" i obeležili su ga susreti predstavnika iz sveta poslovanja.

Kroz održavanje dva panela i specijalne sesije na kojima su razmatrali definisanje pitanja i ponude rešenja u savremenim trendovima poslovanja, menadžeri najpoznatijih kompanija koje posluju u Srbiji imali su priliku da čuju šta ih očekuje u budućnosti kada je reč o elektronskom poslovanju i servisima, kao i o trendovima mobilnosti.

Pozdravljajući okupljene, direktor "Microsofta" u Srbiji i Crnoj Gori Željko Vujinović istakao je partnerstva javnog i privatnog sektora i dodao da je cilj ovakvih skupova da privreda na efikasan način počne da koristi već razvijena tehnološka rešenja.

- Ideja jeste da vi budete uspešniji i bolje pozicionirani na tržištu, kao i da vam prezentujemo našu viziju, tj. kako mi gledamo na razvoj tržišta - zaključio je Vujinović.

Na prvom panelu čija tema je bila "Budućnost e-poslovanja i e-usluga" učesnici su bili: Ove Fredheim, generalni direktor "Telenora" u Srbiji; Milan Simić, Izvršni direktor za IT podršku i ICT servise u kompaniji "Telekom Srbija"; Dr Mihailo Jovanović, direktor Direkcije za IT i elektronske komunikacije u JP "Pošta Srbije"; Marko Marković - COO Banca Intesa, Miroslav Rebić, član izvršnog odbora Societe Generale banke i Branislav Vujović, predsednik New Frontier Group.

Kao jedna od bitnih tema jučerašnjeg panela pomenuto je pitanje promene strategije i analize trenutnih situacija u kojima kompanije posluju, jer je to, po mišljenju panelista, od presudnog značaja za opstanak firmi. Kada je reč o inovativnosti, zaključeno je da savremene kompanije, bez obzira da li su globalne ili lokalne, moraju dobro da poznaju svoje potrošače kako bi obezbedile rast.

"Produktivnost i mobilnost u savremenom poslovanju" bila je tema drugog panela, na kojem su učestvovali: Katarina Đorđić, direktor sektora za brigu o poslovnim korisnicima u "Telekomu Srbija"; Ivana Višnjić, direktor plana i analize u kompaniji "Jaffa"; prof. Dr Vidan Marković, pomoćnik generalnog direktora za ITS i organizaciju, "DDOR Novi Sad Unipol Gruppo", Rade Hajder, tehnički direktor za finansijske servise u Telenor banci; Vladimir Banić, Microsoft Business Development Manager u kompaniji "ComTrade" i Marko Marjanović, Account Technology Strategist u kompaniji "Microsoft".

"Nulto" približavanje korisniku je osnov za ispunjavanje potreba korisnika, a od mobilnosti se očekuje smanjenje troškova i njihovo premeštanje u profit. Zadovoljstvo budućih korisnika će biti mereno tako što će im se podaci ponuditi u realnom vremenu i na taj način im omogućiti donošenjeispravnih odluka, zaključeno je na panelu.

Ovim panelima, kao i uz još nekoliko zatvorenih sesija na Biznis danu, završena je "Microsoft Sinergija" - četvorodnevna, najveća regionalna konferencija u oblasti IT industrije, koju je posetilo više od 1.500 ljudi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.