NavMenu

Nema više B92 - Od Nove godine televizija će se zvati OTV

Izvor: Blic Utorak, 21.10.2014. 16:00
Komentari
Podeli
Od Nove godine B92 odlazi u istoriju, a na njeno mesto dolazi - OTV. Tako će se zvati nova televizija, naslednica "Devedesetdvojke", saznaje "Blic".

Promenom imena okončaće se i promena koncepta televizije od informativne ka zabavnoj, započetoj nakon što je 2010. godine ova televizija iz ruke akcionara prešla u ruke inostranog vlasnika, Grka Stefanosa Papadopulusa.

"Blic" navodi da je jedan od poslednjih koraka u tom smeru i praktično skidanje emisije "Utisak nedelje" s programa. U B92 nisu želeli ni da potvrde ni da demantuju ove informacije. Vršilac dužnosti direktora Vladan Anđelković je kratko naveo da će ukoliko bude menjano ime o tome javnost biti obaveštena, a slično je odgovorio i jedan od osnivača Veran Matić.

- Promena imena B92 dosad nije ozbiljno razmatrana. Ako bude takvih odluka, svakako će javnost biti na vreme obaveštena - kratko je rekao Matić, u odgovorima na pitanja "Blica".

Predsednik Regulatornog tela za elektronske medije Goran Karadžić kaže da ne postoji nikakva prepreka da B92 promeni ime u OTV, navodeći da je ranije "Košava" preimenovana u "Happy", a "Fox" u "Prvu".


B92 inače već nekoliko meseci program emituje iz reportažnih kola jer je u toku preseljenje televizije u kompleks na autoputu gde se nalazi TV "Prva", koja je u vlasništvu firme "Astonko", Grka Stefanosa Papadopulosa. "B92 info" koji se emituje preko kabla ime neće menjati i nastaviće rad, kao i Radio B92. Podsetimo, nedavno je pokrenuta i peticija za promenu imena B92 koju je potpisalo svega 1.500 ljudi.

U međuvremenu, u Srbiji od 30. oktobra počinje sa radom nova televizija pod imenom N1 koja će biti isključivo informativna. Iza ove televizije stoji Amerikanci.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.