NavMenu

Rešenje za merenje potrošnje komunalnih usluga - "Vip mobile" predstavio inovativni sistem za pametna brojila

Izvor: eKapija Subota, 18.10.2014. 15:45
Komentari
Podeli
"Vip mobile" spreman je da ponudi paket rešenja "Telekom Austrija Grupe" za pametno merenje potrošnje, austrijskim kompanijama koje pružaju komunalne usluge. To je rešenje bazirano na M2M (Machine to Machine) komunikaciji, saopštio je ovaj mobilni operator u petak (17. oktobra 2014. godine)

Kako se navodi u saopštenju, rešenje je predstavljeno na međunarodnoj konferenciji "Telekom Austria Grupe" o poslovnoj prodaji, održanoj u Beogradu od 15. do 17. oktobra.

Inovativni sistem pametnog merenja razvijen je u okviru TAG M2M, ćerke firme ove grupe, i spreman je za sveobuhvatnu primenu unutar pametnih brojila u Austriji.

Pametna brojila su uređaji koji automatski evidentiraju potrošnju električne energije ili gasa u redovnim intervalima, što je osnova za efikasno upravljanje energijom.

Uz kombinovano evidentiranje potrošnje energije i nivoa proizvodnje, pametna brojila pružaju i širok spektar dodatnih informacija, kao što je, na primer, merenje intervala potrošnje.

Krajnji cilj nove tehnologije je da se postigne veća transparentnost i promoviše ušteda energije, što je korisno i za snabdevače električnom energijom i za krajnje korisnike.

Nakon prezentacije, stručnjaci "Vip mobile" naglasili su spremnost da domaćim kompanijama koje se bave snabdevanjem građana električnom i toplotnom energijom, gasom i vodom ponude TAG M2M paket rešenja za pametno merenje koji je primenjiv na bazi više dobavljača.

Na taj način je moguće obezbediti tranzitnu mrežu visoke bezbednosti za prenos podataka između pametnih brojila i koncentratora podataka sa centralnim IT sistemima komunalnih preduzeća, kao i upravljanje uvođenjem i dvadesetčetvoročasovni rad neophodne infrastrukture.

U svetlu planiranog instaliranja pametnih brojila u Srbiji, ova ponuda ima značajnu tržišnu vrednost, navodi se u saopštenju kompanije "Vip mobile".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.