Izvor: eKapija | Srijeda, 09.09.2020.| 10:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

EBRD pokrenula Star Venture program za startapove sa Zapadnog Balkana - Prijave do 30. septembra

(Foto: ESB Professional/shutterstock.com)
Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj (The European Bank for Reconstruction and Development – EBRD), čiji jeglavni cilj da pomogne biznisima i ekonomijama da rastu, svake godine investira oko 10 mlrd EUR u privatni i javni sektor. Ono što ih čini posebnim jeste fokus na mala i srednja preduzeća. Sada je EBRD odlučila da u svoj fokus uključi i biznise u ranim fazama razvoja, i to kroz Star Venture program.

- Star Venture program je osmišljen tako da identifikuje startapove sa velikim potencijalom i da mobiliše globalne stručnjake koji bi im pomogli da porastu i razviju se većom brzinom. Program vodi EBRD, a finansira ga vlada Luksemburga kroz EBRD program za razvoj malih preduzeća. Program se sprovodi na području Zapadnog Balkana u partnerstvu sa lokalnim akceleratorima - saopšteno je na sajtu NVO Digitalizuj.me.

Cilj Programa je da se prepoznaju startapovi sa velikim potencijalom i da im se pruži pomoć u fazi skaliranja.

- U okviru programa, koji traje 18 mjeseci, dobija se specijalan program podrške za biznis, koji uključuje tehničku ekspertizu, mentorstvo, finansijske savjete, programe za strateški razvoj biznisa, kao i pristup međunarodnoj mreži klijenata i partnera. Osim toga, procjenjuje se gdje je biznisu potrebna podrška i gradi se plan iste - navodi se.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.