NavMenu

Svjetska turistička organizacija bira najbolje startapove iz održivog turizma - Slanje prijava do 20. septembra

Izvor: eKapija Subota, 18.07.2020. 12:57
Komentari
Podeli
(Foto: Rocksweeper/shutterstock.com)
Svjetska turistička organizacija predstavila je novi konkurs za startapove koji ima za cilj identificirati inovatore koji bi mogli pridonijeti budućem razvoju održivog razvoja turizma. Takmičenje će ujediniti sve branše oko postizanju ciljeva održivog razvoja i staviti inovacije i održivost u centar globalnog ekonomskog oporavka.

U svjetlu političkog foruma na visokom nivou o održivom razvoju, koji se održava pod pokroviteljstvom Ekonomskog i socijalnog vijeća Ujedinjenih nacija (ECOSOC), UNWTO je pokrenuo Global Startup takmičenje SDGs.

Organizovano u partnerstvu s Wakaluaom, inovacijskim centrom vodeće turističke grupe Globalia, sudionici ovog konkursa će imati veliku podršku privatnog sektora, uz Advanced Leadership Foundation, Amadeus, Amazon Web Services Activate, BBVA, ClarkeModet, Far Co, Globant, Google, IE univerzitet , Mastercard, Day Mentor, Plug and Play i Telefónica kao vodećih promotora inovacija.

Konkurs nije otvoren isključivo za inovatore u turističkom sektoru već se startapovi svih vrsta, iz cijelog svijeta, pozivaju na sudjelovanje pod uslovima da su:

- Inovativne prirode i nude rješenja s dodanom vrijednošću,
- Vođeni održivošću,
- Imaju potencijal internacionalnog razvoja i mogu se primijeniti u korporacijama i destinacijama,

- U početnom su stadiju,
- Imaju testirani pilot i poslovni plan,
- Imaju potpun tim koji redovito funkcionira.

Najboljih 17 startapova (1 za svaki od SDG-ova) dobiće podršku za unapređenje svog poslovanja i priliku stvarno promijeniti budućnost turističkih destinacija.

UNWTO će predstaviti najbolje ideje svojim državama članicama, pridruženim članicama i investitorima, pružajući im jedinstvenu mogućnost networka i povezivanja.

Prijave su sada otvorene i zatvaraju se 20. septembra 2020. godine, a pobjednici će biti objavljeni u novembru.

Više o cjelokupnom konkursu možete pročitati OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.