NavMenu

Podgorica dobija novi kompleks na više od 10.000 m2 - Planirana gradnja dva objekta sa 75 stanova i 18 poslovnih prostora (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 25.01.2022. 08:07
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/ING Invest/Idejno rješenje/Printscreen)
Kompanija Admiral Holding planira izgradnju stambeno-poslovnog objekta u zahvatu DUP-a Naselje 1. maj u Podgorici. Kako se može vidjeti u idejnom rješenju koje je izradio studio ING Invest, gradiće se kompleks sastavljen od dva objekta ukupne bruto građevinske površine od preko 10.000 m2.

Saglasnost na ovo idejno rješenje dao je i glavni državni arhitekta, a dokument je objavljen na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Kako je već navedeno, kompleks će biti sastavljen od dva objekta, pri čemu će površina prvog biti 7.053,93 m2, a drugog 3.022,25 m2.

Spratnost oba objekta je Po+P+5, odnosno podrum, prizemlje i pet nadzemnih etaža.

U podrumskim etažama oba objekta smještene su tehničke prostorije i veći broj garažnih mjesta, a nedostajući broj parking prostora obezbijeđen je i u parteru. Ukupan broj parking mjesta je 107, i to 81 u objektu A, odnosno 25 u objektu B.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/ING Invest/Idejno rješenje/Printscreen)
Prizemlje je namijenjeno poslovnim prostorima različite tipologije i površina. Svakom od poslovnih prostora, pristupa se spolja. Ukupno je predviđeno 18 poslovnih prostora, 12 u objektu A i šest u objektu B.

Na svim ostalim spratovima planirani su stanovi struktura garsonjere, jednosobni, dvosobni i trosobni. Objekat A broji ukupno 57, a objekat B broji ukupno 18 stanova. Na poslednjoj etaži obje zgrade formiran je povučeni sprat sa zelenim neprohodnim krovom, sve u obrisima planirane mansarde, čime nije narušen prostorni i visinski koncept definisan planom.

Objekati su natkriveni neprohodnim ravnim krovom. Kod oba objekta, vertikalne komunikacije izlaze i na nivo ravnog krova, zbog održavanja i servisiranja krovnih površina i instalacija.

Fotogalerija
Stambeno-poslovni objekat Podgorica - DUP Naselje 1. maj
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.