NavMenu

U Bijelom Polju niče stambeno-poslovni objekat sa mini tržnicom (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.09.2021. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Studio Intesa/Idejno rješenje/Printscreen)
Kompanije HD Invest i DS Invest iz Bijelog Polja planiraju izgradnju stambeno-poslovnog objekta u tom gradu. Ukupna bruto građevinska površina projektovanog objekta koji će biti izgrađen u zahvatu izmjena i dopuna DUP-a centralne zone Bijelo Polje je 2.974,06 m2 bez garaže, odnosno 3.731,59 m2 sa njom.

Kako se može vidjeti u idejnom rješenju koje je izradio studio Intesa iz Bijelog Polja, a na koje je saglasnot dao i glavni državni arhitekta, spratnost stambeno-poslovnog objekta je (Po+Pv+4+Tv). Imaće podrum, zatim šest nadzemnih etaža - visoko prizemlje koje posjeduje prizemlje sa galerijom, četiri etaže na kojima su projektovane stambene jedinice, kao i dvije stambene jedinice u tavanskom prostoru. Predviđeno je da objekat ima 32 stana različitih konstrukcija i površina.

U okviru prizemlja planirani su poslovni prostori, biće povezano sa galerijskim prostorom i imaće funkciju mini tržnice. Ovaj prostor tržnice se sastoji od tri lokala u prizemlju i dva lokala na galeriji.

Parkiranje vozila je predviđeno je u garaži objekta u kojoj su obezbijeđena 24 parking mjesta, što je, kako je objašnjeno u dokumentu objavljenom na sajtu Ministarstva ekologije prostornog planiranja i urbanizma, više nego što je predviđeno DUP-om.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Studio Intesa/Idejno rješenje/Printscreen)
Objekat je projektovan da zadovolji sve potrebe kolektivnog stambenog objekta kao i poslovnog objekta, kao i arhitektonsko oblikovanje, prostornu organizaciju kao i samo vizuelnu definiciju objekta.

Projektom je predviđeno i uređenje cjelokupnog prostora oko objekta u okviru parcele. Sve pješačke površine i pristupi oko ulaza popločaće se granitnim pločama, dok će slobodne površine uz ulazni put biti ozelenjene niskim zelenilom. Parcela će biti ograđena sa metalnom ogradom sa betonskim stubovima sa bočnih strana prema susjednim katastarskim parcelama, a sa prednje i zadnje strane ostaje otvoren prostor prema saobraćajnicama.
Fotogalerija
Stambeno-poslovni objekat Bijelo Polje
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.