NavMenu

Koronavirus izazvao promjene na tržištu nekretnina - Povećana ponuda, a smanjena potražnja, očekuje se pad cijena

Izvor: RTCG Nedjelja, 12.04.2020. 14:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/StockSnap)Ilustracija
Pandemija koronavirusa izvjesno će uticati na tržište nekretnina u Crnoj Gori. Za sada, taj uticaj se ogleda u povećanju ponude, a smanjenju potražnje, što bi moglo da rezultira padom cijena u narednim mjesecima.

Siti kvart, Femili kvart, Central point, Siti kej, Master kvart... Ovo su nazivi djelova grada koji su mijenjali i koji će mijenjati urbanističku sliku Podgorice.

Ukoliko se odlučite da kupite stan u Glavnom gradu, za to ćete morati da izdvojite u prosjeku 1.300 EUR po metru kvadratnom. Ako ste ipak bliži odluci da iznajmljujete stan, to će vas koštati između 250 i 300 EUR na mjesečnom nivou.

Tržište nekretnina u Crnoj Gori je godinama bilo izueztno aktivno i prometno, međutim, pojava koronavirusa doprinijela je smanjenjom obimu poslovnih transkacija u prethodnom periodu, kaže za TVCG, agent za nekretnine Haris Osmanagić. Takođe, navodi da je realno očekivati redukciju cijena koje su sada aktuelne.

- Do prije mjesec dana smo imali situaciju u kojoj je potražnja bila veća od ponude, pa je to doprinijelo rastu cijena. Sada je situacija skroz drugačija, potražnja je niža, dok je ponuda povećana, prije svega jer je većina zakupaca ostala bez svojih stanara. Najčešće je to situacija u kojoj su studenti iz Podgorice otkazali svoje stanove i vratili se kućama - kazao je Osmanagić.

Osmanagić zaključuje da naredna tri mejseca svakako dovode do pada cijena na tržištu.

- Vrlo je moguće da u narednom periodu kupci i zakupci mogu povoljnije doći da kvalitetnijih nekretnina - kazao je on.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.