NavMenu

EPCG donira sredstva "za ljepšu i zdraviju Crnu Goru" - Akcija ozelenjavanja bolničkih površina

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 23.08.2021. 14:40
Komentari
Podeli
(Foto: Youtube.com/Screenshot)
Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) priključila se akciji akciji "Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru" koju je pokrenula Agencija za zaštitu životne sredine u saradnji sa zdravstvenim ustanovama.

Svrha kampanje je ozelenjavanje bolničkih površina, čime se šalje poruka o važnosti boravka u zdravom, prirodnom okruženju i doprinosi podizanju društvene svijesti o tom aspektu javnog zdravlja, naročito u kontekstu aktuelnog suočavanja sa pandemijom Covid-19.

- Polazeći od strateškog opredjeljenja Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), zasnovanog na ideji o neophodnosti ulaganja u obnovljive izvore energije, ova kompanija se uključila u pomenutu akciju tako što se, potpisivanjem ugovora o poslovnoj saradnji sa Agencijom za zaštitu životne sredine i odgovarajućim zdravstvenim ustanovama, obavezala da će na donatorski račun uplatiti ukupno 10.320 EUR za ozelenjavanje površina ispred zdravstvenih ustanova – supotpisnica ugovora - saopšteno je iz EPCG.

Shodno pomenutim aktima, za potrebe Kliničkog centra Crne Gore je predviđeno 4.390 EUR, Opštoj bolnici u Pljevljima će biti donirano 2.990 EUR, a Opštoj bolnici u Beranama 2.940 EUR.

- Mnogo cijenimo doprinos koji EPCG pruža realizovanju naše akcije očuvanja životne sredine. Vjerujemo da smo na dobrom putu da osnažimo društvenu svijest u smislu prepoznavanja važnosti kvaliteta sredine u kojoj živimo - kazao je dr Milan Gazdić, v.d. direktora Agencije za zaštitu životne sredine.

- Učešće u ovoj akciji jeste još jedna potvrda da EPCG ozbiljno drži do odluke o tome da pomaže razvoj infrastrukture i podstiče podizanje svijesti o važnosti ekologije za zajednicu, tim prije što se ove godine navršava trideset godina od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi, a naša kompanija je, kao što je već poznato, trajno usmjerena ka ulaganju u zelenu energiju. Imajući u vidu problem koji cio svijet ima sa pandemijom Covid-19, procijenili smo da je od naročite važnosti da na ovaj način iskažemo podršku našem zdravstvu - istakao je Nikola Rovčanin, izvršni direktor EPCG.

Kako je navedeno u saopštenju, u okviru promocije ove akcije, na sajtu Agencije za zaštitu životne sredine će se objaviti ime i logotip EPCG, što bi trebalo da predstavlja podsticaj i drugim privrednim subjektima da pruže doprinos jačanju svijesti o važnosti poštovanja ekoloških standarda, a zdravstvene ustanove o kojima je ovdje riječ će, kroz planirane radnje u realizaciji ekološke akcije, na planiranim lokacijama postavljati reklamni materijal i prezentovati projekte koje sprovodi EPCG u vezi sa obnovljivim izvorima energije i zaštite i unapređenja životne sredine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.