NavMenu

Crna Gora dobila od Njemačke medicinsku zaštitnu opremu vrijednu više od 600.000 EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.04.2021. 14:54
Komentari
Podeli
(Foto: Gov.me/S. Matić)
Savezna Republika Njemačka donirala je crnogorskom zdravstvenom sistemu 1,3 miliona medicinskih zaštitnih maski, a donaciju vrijednu preko 600.000 eura ministarski zdravlja Jeleni Borovinić Bojović uručio je ambasador Savezne Repšublike Njemačke u Crnoj Gori Robert Veber.

Izrazivši zahvalnost njemačkom ambasadoru za vrijednu donaciju, ministarka Borovinić Bojović istakla je značaj solidarnosti i prijateljskog odnosa koje Savezna Republika Njemačka u kontitnuitetu pruža našoj zemlji.

- U ovim teškim vremenima koja su iza nas, a svakako je bilo potrebno mnogo snage i energije kako bismo izašli na kraj i savladali trenutnu epidemiološku situaciju i pandemiju globalno. U svemu tome veliku pomoć i solidarnost još jednom nam je pokazala država Njemačka, pruživši ruku u najtežim trenucima za našu zemlju - poručila je ministarka Borovinić Bojović.

Kao i mnogo puta do sada različitim vidovima pomoći, dodala je, ovoga puta stigla je velika i važna donacija za zdravstveni sistem Crne Gore.

- Riječ je o obaveznoj ličnoj zdravstvenoj opremi, 1.300.000 maski u vrijednosti od 600.000 EUR, koje će biti ravnomjerno raspoređene na teritoriji cijele države svim zdravstvenim radnicima, kojima zapravo ove maske predstavljaju jedan neodvojivi dio uniforme, nažalost u ovom teškom trenutku - kazala je Borovinić Bojović.

Ambasador Veber je naglasio prijateljsku privrženost njemačkog naroda našoj zemlji i poželio sve najbolje zdravstvenim radnicima u prevazilaženju Covid-19 krize.

- Kovid kriza je potrajala mnogo duže nego što smo svi na početku mislili, zato je važno da naša solidarnost traje i nije iscrpljena nakon tek nekoliko mjeseci već i da dalje kao Njemačka, kao Evropska unija stojimo uz Crnu Goru. Mi znamo da je vakcinacija započela da se puno ljudi vakciniše, ali još nismo sve savladati tako da će zaštitne maske biti važne, kako u bolnicama tako i u svakodnevnoj upotrebi, kako bismo do kraja mogli savladati ovaj virus - rekao je Veber.

Dodao je i da je ova današnja donacija takođe znak za Crnu Goru, kao zemlju kandidata za članstvo u EU da pored nje jeste snažan partner, jesu zemlje članice EU, koje imaju snage da istraju u svojoj podršci Crnoj Gori i da je ne ostave na cjedilu u teškim trenucima.

- U tom smislu današnja donacija je konkretan doprinos u prevazilaženju krize u Crnoj Gori, ali i simbol solidarnosti Njemačke i zemalja EU - istakao je ambasador Veber.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.