Izvor: eKapija | Srijeda, 30.09.2020.| 14:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Donacija EPCG i Opštine Pljevlja - Besplatne knjige za učenike prva tri razreda osnovnih škola

(Foto: Elektroprivreda Crne Gore)
Elektroprivreda Crne Gore, u saradnji sa Opštinom Pljevlja, donirala je nabavku udžbenika za učenike prvog, drugog i trećeg razreda svih osnovnih škola sa teritoriji opštine Pljevlja. U pljevaljskoj opštini, ove godine u prva tri razreda osnovne škole upisano je 250 učenika, saopšteno je iz EPCG.

Izvršni direktor EPCG, Igor Noveljić je, prilikom uručenja donacije, naglasio da je EPCG ponosna što sa Opštinom Pljevlja već drugu godinu realizuje aktivnost donacije besplatnih udžbenika.

- U nizu društveno odgovornih aktivnosti koje kontinuirano sprovodimo, uvijek smo posebno ponosni kad investiramo u obrazovanje najmlađih, jer je znanje koje stiču najbolja investicija u budućnost. Prošle godine besplatne udžbenike dobili su đaci prvaci, ove godine dobiće ih svi učenici prva tri razreda osnovnih škola, a nadamo se da će se akcija, u još većem obimu, nastaviti i u narednim godinama. Za đake prvake obezbijedili smo i dodatni poklon, u vidu informativno-edukativnog materijala, bojanki i informatora o električnoj energiji, koja djeci može poslužiti kako u nastavnom procesu, tako i u kvalitetnom ispunjavanju slobodnog vremena - rekao je Noveljić.

Predsjednik Opštine Pljevlja, Igor Golubović, zahvalio se Elektroprivredi na donaciji bez koje ovu akciju ne bi bilo moguće realizovati.

- Drago nam je što smo u EPCG i ove godine pronašli partnera za donaciju besplatnih udžbenika i ovo je nastavak dobrih partnerskih odnosa koje imamo i u drugim projektima. U budžetu za narednu godinu predložićemo sredstva koja će besplatne udžbenike obezbijediti učenicima prvih pet razreda. Đacima prvacima opština je obezbijedila i dodatne poklone u vidu olovki, bojica i sl. Nadam se da ćemo svi zajedno kao društvo, roditelji, a posebno nastavni kadar i djeca, uspjeti da odolimo izazovima pohađanja škole i prenošenja znanja u specifičnim uslovima koje nam je nametnula pandemija novog korona virusa. Jer, škola i usvojeno znanje predstavljaju pravi kvalitet i garanciju uspješne budućnosti - istakao je Golubović.

Predstavnici EPCG i Opštine Pljavlja, iskoristili su ovu priliku da svim đacima čestitaju polazak u školu, i poželjeli im da, prije svega, budu zdravi i da im đačko doba, iako u specifičnim uslovima, ostane u najljepšem sjećanju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.