NavMenu

Fondacija Hemiias donirala dezinfekcioni tunel Opštoj bolnici Nikšić

Izvor: Onogost.me Četvrtak, 16.07.2020. 10:56
Komentari
Podeli
(Foto: Spotmatik Ltd/shutterstock.com)
Fondacija Hemiias, čiji je osnivač biznismen i humanista Hajriz Brčvak, donirala je dezinfekcioni tunel Opštoj bolnici Nikšić, prenosi portal Onogošt.

Prema riječima Konstatine Vojinović ispred fondacije Hemiias prvi od 14 dezinfekcionih tunela, koliko će ova fondacija da donira crnogorskim opštinama, uručen je danas nikšićkoj bolnici.

- Nadam se da će građani da koriste priliku da prođu kroz tunel i dezinfikuju se. Ovo je još jedna u nizu donacija kako Crnoj Gori, tako i Nikšiću od gospodina Brčvaka i fondacije Hemiias - kazala je Vojinović uz iskazanu zahvalnost fondaciji.

Direktor Opšte bolnice Ilija Ašanin kazao je da je tunel postavljen u kovid ulaz bolnice i biće obavezno da kroz njega prođu zaposleni, kao i svi koji ulaze u Opšti dio bolnice.

- On služi za dezinfekciju predmeta i osoba koje prolaze kroz njega, kao jedna značajna prevencija širenja kovid infekcije - istakao je on.

Dezinfekcione tunele dobiće Bijelo Polje (Opšta bolnica i Dom zdravlja), Rožaje, Petnjica, Gusinje, Berane, Pljevlja, Plav, Podgorica, Bar, Budva, Cetinje, Tivat, kao i Prijepolje u Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta. To je saopšteno iz ovog resora na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.