NavMenu

Turski biznismen donirao vrijednu opremu Kliničkom centru Crne Gore

Izvor: eKapija Utorak, 02.06.2020. 15:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)Ilustracija
Vlasnik kompanije Alim Sanyai Ticaret A.S Naser Alim donirao je Kliničkom centru Crne Gore 30 električnih kreveta, najsavremenije tehnologije, kao i prateću opremu, u vrijednosti preko 43.000 EUR. Pored električnih kreveta dio donirane opreme čine i stočići za ishranu pacijenata, stečeri, fotelje za primjenu terapije i sjedeće stolice, saopšteno je iz KCCG.

Donacija je realizovana, uz podršku Ministarstva zdravlja i Generalnog konzula u Istambulu Selima Like, kao i zahvaljujući dosadašnjoj veoma dobroj saradnji sa uglednim biznismenom iz Turske i izraz je poštovanja prema KCCG i prema svemu što se radi u zdravstvenom sistemu Crne Gore.

Zahvaljujući se u ime Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore donatoru, generalna direktorica Direktorata za harmonizaciju propisa i međunarodnu sardnju Slađana Pavlović istakla je da je i ova, kao i prethodne donacije upućene Crnoj Gori, potvrda prijateljstava naroda i država i potvrda da Crna Gora ima iskrene prijatelje.

- Izražavam zadovoljstvo dosadašnjim osavremenavanjem KCCG, a nastavićemo sa daljim unapređenjem tehnoloških i infrastrukturnih uslova rada ove ustanove. Napomenula bih samo da je tokom prethodne tri godine u infrastrukturno i tehnološko osavremenjavanje uloženo preko 15 mil EUR, dok je za ovu 2020. godinu samo iz državnog budžeta predviđeno više od 10 mil EUR. To jeste novac koji je usmjeren građaninu Crne Gore to jesu ulaganja koja treba da unaprijedekvalitet liječenja naših pacijenata, to jesu ulaganja koja treba unaprijede i uslove rada naših ljekara. Nadamo se i uvjereni smo da će zajedno i sa ovom doniranom opremom biti unaprijđen i komfor samih pacijenata - rekla je Pavlović.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković izrazio je zadovoljstvo zbog vrijedne donacije koju je dobio Klinički centar.


- Ovom donacijom ćemo poboljšati kvalitet zdravstvene zaštite koju pružamo našim pacijentima. Veliku zahvalnost KCCG i država Crna Gora duguje donatorima, prije svega gospodinu Naseru Alimu, koji je pokazao da ta nit koja spaja Crnu Goru sa svojim iseljenicima ne prestaje ni jednog trenutka i da se solidarnost pokazuje upravo u onim trenucima kada je najpotrebnije. Nadam se da će ovo biti prilika i za još veće unapređenje saradnje između KCCG i naših istaknutih iseljenika širom svijeta, a KCCG i zdravstveni sistem uspostavljenu značajnu saradnju u oblasti razmjene zdravstvih iskustava sa Turskom. Još jedna zahvalnost Kliničkog centra donatorima, a svakako i predstavnicima Ministarstva zdravlja, ko i našem diplomatskom konzulatu u Ankari i Instabulu, bez kojih ova donacija ne bi bila realizovana - istakao je Eraković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija

Početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici očekuje se u septembru

Kraj trećeg kvartala, a to je septembar je novi rok za početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Direktor Vodovoda Aleksandar Nišavić kaže da je toku finalizacija glavnog projekta posrtojenja te da očekuju da će do kraja ovog mjeseca biti revidiran. - Nakon što projekat bude revidovan sledeći korak je održavanje javne rasprave i dobijanje dozvole za gradnju od nadležnih institucija. To je nešto što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.