NavMenu

Akcija NLB Banke i Lovćen osiguranja - Inkubator Odjeljenju za novorođenčad KCCG

Izvor: eKapija Srijeda, 04.03.2020. 09:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock)Ilustracija
NLB Banka AD Podgorica i Lovćen osiguranje uručili su stacionarni inkubator za bebe, vrijednosti 16.000 EUR, za potrebe Odjeljenja za terminsku noovorođenčad Klinike za ginekologiju i akušerstvo Klničkog centra Crne Gore (KCCG), koji će, pored postojećih inkubatora sa kojima raspolaže ovo odjeljenje, dodatno olakšati zaposlenima zbrinjavanje ugroženih i prijevremeno rođenih beba.

Inkubator je rezultat donacija dvije kompanije, ali i velikog broja novčanih priloga od strane zaposlenih i klijenata NLB Banke i Lovćen osiguranja, saopšteno je iz KCCG.

Podsjećanja radi, akcija za nabavku inkubatora je sprovedena u okviru NLB Royal Cup turnira koji je održan krajem septembra prošle godine, a NLB Banka i Lovćen osiguranje, su tom prilikom, organizovali humanitarni teniski meč "Zajedno za velike pobjede" u kojem su učešće uzeli izvršni direktori ovih kompanija, a sve u svrhu prikupljanja sredstava za nabavku inkubatora za potrebe Odjeljenja za terminsku novorođenčad Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCCG-a.

Na projektu su vrijedno radili zaposleni iz obje kompanije, a klijenti su se u velikom broju odazvali svojim novčanim prilozima.

Direktor KCCG dr Jevto Eraković prilikom prijema stacionarnog inkubatora je zahvalio na ovoj značajnoj donaciji NLB Banci i Lovćen osiguranju, kao i svim prijateljima i partnerima koji su uzeli učešće u ovoj humanitarnoj akciji.

- Naši donatori, koji su do sada u više navrata iskazali svoju društvenu odgovornost i pomagali mnoge akcije KCCG, rado su se odazvali i ovaj put na naš poziv da obezbijede vrijednu donaciju u vidu inkubatora koji će koristiti naši najmlađi pacijenti i koji će im omogućiti njihovo uspješno odrastanje i prevazilaženje prvih zdravstvenih problema - kazao je Eraković.

Kako je istakako, ove dvije kompanije iz Slovenije su jedna potvrda uspješne saradnje KCCG, konkretno sa Kliničkim centrom Ljubljana.

- Ovom prilikom, takođe želim da istaknem da se veliki broj naših doktora nalazi u Ljubljani na edukaciji i ovakav način podrške od strane slovenačkih kompanija u Crnoj Gori jeste još jedan primjer lijepe i dobre relacije između dvije države i prepoznavanje uspješnih kompanija značaja doniranja za razvoj KCCG - naveo je dr Eraković.

Rekao i da je ova donacija podstakla i druge akcije, te da je započeta rekonstrukcija Akušerskog odjeljenja tako da će buduće porodilje imati najsavremenije uslove tokom boravka u KCCG.

Dr Ivan Đukić, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo je kazao da o značaju donacije najbolje govori podatak da se u Porodilištu KCCG obavi najviše porođaja na godišnjem nivou, više od 3.000, kao i da se sve rizične trudnoće iz cijele Crne Gore završavaju porođaji u toj ustanovi. Ukazao je na značaj podrške bebama u prvim satima nakon porođaja.

Pojasnio je da je inkubator neophodan u svim visoko rizičnim trudnoćama i svim komplikovanim porođajima.

- Inkubator je neophodan u svim visoko rizičnim trudnoćama i svim komplikovanim porođajima, pogotovo kod preterminske novorođenčadi i ugroženih plodova. Sva patologija trudnoće u principu zahtijeva prisusvo inkubatora na porođaju - pojasnio je dr Đukić.


Samim tim, kao i činjenica da je briga o majki i njenoj bebi prioritet svake države dovoljno govori o važnosti ove donacije.

Matjaž Božić, izvršni direktor Lovćen osiguranja rekao je da je ova donacija prilika da dva velika privredna subjekta partnerski pokažu odnos prema društvenoj odgovornosti.

- Iskoristio bih priliku da se zahvalim svima koji su učestvovali u humanitarnoj akciji i koji su podržali humanitarni meč, fizičkim licima i kompanijama, koji su donirali novac i pokazali da udruženi možemo mnogo. Iako empatija uvijek postoji, ova akcija je podstakla ljude da se uključe i brinu o najmlađima. Nadam se da ćemo donacijom inkubatora olakšati prve dane našim najmlađim sugrađanima. Lovćen osiguranje kao društveno odgovorna kompanija, nastaviće da realizuje što više ovakvih projekata u budućnosti. Vjerujem da ćemo svojim primjerom podstaći i druge pojedince i kompanije da se odnose sa pažnjom i posvećenošću prema lokalnoj zajednici - zaključio je Božič.

Marko Popovič, izvršni direktor NLB Banke rekao je da ovakvim akcijama kompanija šalje dobru poruku javnosti.

- Pokazujemo da sa malo truda i rada i uz mali doprinos svakog pojedinca i kompanije, zajedno možemo postići velike stvari i pružiti pomoć i podršku onima kojima je najpotrebnija - zaključio je Marko Popovič, izvršni direktor NLB Banke i jedan od aktera humanitarnog teniskog meča tokom kojeg je prikupljena većina potrebnih sredstva za nabavku inkubatora.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.