NavMenu

Zijin nosilac jednog od najznačajnijih projekata u CG i Srbiji - Transport koncentrata bakra u najvećoj mjeri ide preko Luke Bar

Izvor: eKapija Srijeda, 24.05.2023. 14:11
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Vereshchagin Dmitry)
Zijin Grupa planira da značajno uveća svoje kapacitete u Boru, a željeznički prevoznici, logističari i Luka Bar biće njihovi sigurni partneri u tim planovima, kazala je potpredsjednica Zijin Global Lin Hongying tokom posjete Luci Bar.

Dodala je da je Zijin spreman da na osnovu studija izvodljivosti koje će izraditi ostali učesnici posla značajno učestvuje u svim investicijama koje će poboljšati efikasnost i brzinu logističko-saobraćajnog pravca. Ona je izrazila zadovoljstvo posjetom Luci Bar i Crnoj Gori, a naročito potencijalom kojim luka raspolaže.

Kako je saopšteno iz Luke Bar, kompaniju su posjetili predstavnici kompanije Zijin, logističke kuće TRANS CARGO LOGISTIC iz Beograda, kao i predstavnici crnogorske željezničke kompanije Montecargo.

- Zajedno sa Lukom Bar, kao i Montecargom i Srbija Kargom, Zijin i TCL su nosioci jednog od najvećih privrednih projekata, kako u Crnoj Gori, tako i u Srbiji - pretovara koncentrata bakra. I ovom prilikom svi učesnici u transportnom lancu, iskoristili su susret da razmotre dosadašnju saradnju, planove i projekcije za naredni period, kao i očekivane investicije i ulaganja u infrastrukturu, tehnologiju i radnu snagu - navodi se i saopštenju.

Predsjednik Odbora direktora Luke Bar Darko Pekić je istakao važnost ovog poslovnog projekta za crnogorsku pomorsku i željezničku privredu, kao i za sve povezane djelatnosti.

- Naročito me raduje dugoročnost i stabilnost ovog posla, kao i stalna tendencija povećanja količina robe koja će se pretovarati za potrebe Zijina iz Bora - kazao je.

Sa njim se složio i izvršni direktor Ilija Pješčić.

- Svjedoci smo nevjerovatnog rasta obima pretovara bakarnog koncentrata - sa cca 50.000 tona u 2020. godini na cca 800.000 tona u 2022.godini - kazao je on.

I predstavnici TCL-a i Montecarga su bili jednoglasni u ocjeni da jedino zajednička ulaganja i zajednički napori svih učesnika ovog posla vode u značajna uvećanja svih kapaciteta, količina prevezene i pretovarene robe i kao krajnji rezultat - uvećanje ostvarenih prihoda.

- U obilasku lučke operative, uvidom u skladišne i pretovarne kapacitete Luke Bar, kineski partneri su se uvjerili u spremnost i ozbiljnost kojim Luka Bar pristupa ovom, ali i svim ostalim poslovima - zaključuje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.