NavMenu

Novi turistički kompleks u Budvi - Planirana gradnja dva hotela i 11 vila

Izvor: eKapija Srijeda, 15.03.2023. 08:41
Komentari
Podeli
(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Projektna dokumentacija/Printscreen)
Kompanije Allamont, Phoenix i Monte Co iz Budva planiraju izgradnju turističkog kompleksa u budvanskom nasejlu Kamenovo. To se može vidjeti u zahtjevu za odlučivanje o potrebi izrade Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu koji su investitori podnijeli Agenciji za zaštitu životne sredine.

U dokumentu stoji da je u okviru kompleksa planirana izgradnja dva hotela, ugostiteljskog objekta i 11 turističkih vila.

Prvi hotel planiran je na UP 1A, a spratnost objekta je dvije podrumske etaže, suteren, prizemlje i dva sprata (Po2+Po1+SU+Pr+2).

Na prizemlju je predviđen hol sa recepcijom, prostorijom za kofere, toaletima, kancelarijski prostor, restoran sa pripremnom kuhinjom, bar, kao i terasa kojoj se pristupa iz restorana i iz bara hotela.

Na prvom i drugom spratu objekta projektovane su dvokrevetne sobe, dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem i apartmani. Sve smještajne jedinice imaju terasu.

U sklopu suterena planirane su smještajne jedinice u vidu dvokrevetnih soba sa pomoćnim ležajem od kojih svaka ima zasebno kupatilo i terasu. U suterenu je organizovana i dječija igraonica, a u zadnjem dijelu objekta organizovane su ostave i tehničke prostorije, kao i garažni prostor.

U podrumu 1 definisane su tehničke prostorije, ostave i garažni prostor, a u podrumu 2 je projektovana kuhinja, kao i tehničke prostorije, ostave, instalacije i garažni prostor. Ukupna površina objekta je 9.920 m2 neto, odnosno 11.350 m2 bruto.

Izgradnja hotela planirana je i na UP 11A, a ovaj objekat će imati četiri podrumske prostorije, prizemlje i dva sprata (Po4+Po3+Po2+Po1+Pr+2).

U prizemlju objekta projektovan je hol sa recepcijom, prostorijom za kofere, toaletima, kancelarijski prostor, restoran sa pripremnom kuhinjom, bar kao i terasa kojoj se pristupa iz restorana i iz bara hotela. Pored ovih sadržaja na ovoj etaži predviđeni su i lokali.

Na prvom i drugom spratu objekta formirane su dvokrevetne sobe, dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem i apartmani. Sve smještajne jedinice imaju terasu.

U podrumskim etažama planirane su garaže, tehničke prostorije, ostave i rezervoar za vodu. Ovaj objekat imaće 10.000 m2 neto, odnosno nešto preko 11.000 m2 bruto.

Na UP 12 planirana je gradnja ugostiteljskog objekta spratnosti Po+Pr. U okviru prizemlja organizovan je šank, prostor restorana, kao i dva toaleta od kojih je jedan prilagođen osobama sa invaliditetom. U podrumu su smješteni kuhinja i toalet za osoblje.

Parking prostor organizovan je u garaži u sklopu Po2 ispod vila B7 i B8 na UP 1b, a koja je u vlasništvu istog investitora, sve u cilju formiranja zelenih površina i povećanja kvaliteta otvorenih prostora, i samog uređenja terena. U sklopu garaže na UP 1b, formirano je 7 PM za korisnike ugostiteljskog objekta.

U okviru kompleksa gradiće se i 11 vila kategorije četiri zvjezdice.

Vile B1 i B2 imaće podrum, prizemlje i sprat. Na prizemlju će biti dvije spavaće sobe, tri kupatila, dvije dnevne zone sa trpezarijom i kuhinjom, kao i prostorija sa bilijarom. Na prvom spratu objekta formirane su dvije spavaće sobe, sa jednim tolaetom i dva kupatila. Pored toga organizovane su i dvije dnevne zone sa kuhinjom i trpezarijom, od kojih svaka ima izlaz na balkon. Između ove dvije dnevne zone formirana je prostorija za relaksaciju.

U okviru vila B3, B4 i B5 biće dva podruma, prizemlje i sprat. Podrumi su predviđeni za parking prostor. U okviru prizemlja vila B3 i B4 projektovane su dvije spavaće sobe, tri kupatila, dvije dnevne zone sa trpezarijom i kuhinjom, kao i prostorija sa bilijarom. Vila B5 će na prizemlju imati dvije spavaće sobe, jedno kupatilo, kuhinju i dnevni boravak.

Na prvom spratu vila B3 i B4 biće dvije spavaće sobe, sa jednim tolaetom i dva kupatila. Pored toga organizovane su i dvije dnevne zone sa kuhinjom i trpezarijom, od kojih svaka ima izlaz na balkon. Između ove dvije dnevne zone formirana je prostorija za odmor. Na prvom spratu vile B5 organizovana je jedna spavaća soba sa terasom, dnevna zona sa kuhinjom i trpezarijom i jedno kupatilo.

Vila B6 spratnosti Po2+Po1+Pr+1 će u prizemlju objekta imari ulazni hol sa toaletom, dnevnu zona sa trpezarijom i kaminom, kuhinju, kao i jednu spavaću sobu sa zasebnim kupatilom. Na spratu formirana je noćna zona sa tri spavaće sobe od kojih svaka ima svoje kupatilo i garderobu. Garažni prostor smješten je u pdrumu objekta. Bruto površina objekta biće 866 m2.

Vile B7 i B8 takođe će imati dva podruma, prizemlje i sprat. Kako je navedeno u dokumentu, predviđeno je da nadzemne etaže vila funkcionišu zasebno, dok će podzemne biti funkcionalno povezane u cilju organizovanja garažnog prostora koji se nalazi u sklopu podruma 2 ispod ove dvije vile.

U prizemlju vila organizovane su dvije spavaće sobe, tri kupatila, dvije dnevne zone sa kuhinjom i trpezarijom i soba za odmor. Na prvom spratu objekta biće dvije spavaće sobe, sa jednim tolaetom i dva kupatila. Pored toga, organizovane su i dvije dnevne zone sa kuhinjom i trpezarijom, od kojih svaka ima izlaz na balkon. Između ove dvije dnevne zone formirana je prostorija za relaksaciju.

Vila B9 imaće podrum, prizemlje i sprat. Na prizemlju će biti dvije spavaće sobe, tri kupatila, dvije dnevne zone sa trpezarijom i kuhinjom kao i prostorija sa bilijarom. Na prvom spratu formirane su dvije spavaće sobe, sa jednim tolaetom i dva kupatila. Pored toga organizovane su i dvije dnevne zone sa kuhinjom i trpezarijom, od kojih svaka ima izlaz na balkon. Između ove dvije dnevne zone formirana je prostorija za odmor. U podrumu objekta formirane su ostave i tehničke prostorije.

Vile B10 i B11 imaće tri podruma, prizemlje i jedan sprat. U okviru podruma 2 i 3 predviđen je garažni prstor, a u podrumu 1 tehničke prostorije, ostave i protivpožarno stepenište. Na prizemlju su projektovane dvije spavaće sobe, tri kupatila, dvije dnevne zone sa trpezarijom i kuhinjom kao i prostorija sa bilijarom. Prvi sprat će imati dvije spavaće sobe, sa jednim toaletom i dva kupatila. Pored toga organizovane su i dvije dnevne zone sa kuhinjom i trpezarijom, od kojih svaka ima izlaz na balkon. Između ove dvije dnevne zone formirana je prostorija za relaksaciju.

U sklopu podrumskih etaža Po3,Po2 ispod vila B10 i B11 kao i u sklopu Po2 ispod vila B8 i B7 organizovana su ukupno 34 parking mjesta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.