NavMenu

Traži se i lokacija za izgradnju nove bolnice u Meljinama

Izvor: Dan Četvrtak, 08.12.2022. 08:31
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Silas Camargo Silão)
Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić smatra da bi Vlada na današnjoj sjednici trebalo da usvoji odluke koje je sa predstavnicima bolnice Meljine i Instituta Igalo, početkom ove sedmice, dogovorio na sastanku sa premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem.

Predlogom da Fond zdravstva privremeno preuzme bolnicu, proširi usluge i poveća cijene usluga, biće zaštićena i bolnica i zaposleni u njoj.

- Osim preuzimanja, očekujem i da Fond zdravstva poveća cijene usluga. Na sastanku smo saznali da firme koje su u privrednim poteškoćama i koje su ušle u neku krizu uslijed privrednog kriminala, za iste postoji segment u Zakonu tj. kako i na koji način država može da ih preuzme. Postoji opcija da na određeni način država preuzme bolnicu dok se dugoročno ne riješe problemi - objasnio je Katić.

Osim ovog plana A, kako je kazao, postoji i plan B koji podrazumijeva iznalaženje nove lokacije u Meljinama, na kojoj će biti izgrađena nova bolnica.

- Vrlo je složen problem bolnice Meljine jer se u okviru njega vodi na desetine postupaka. Moramo imati varijantu A i B. Herceg Novi ima bolnicu i mi ćemo uraditi sve da se ona opstane. Rješenje u ovom slučaju nije samo kod Vlade i resornih ministarstva, već i druge grane vlasti moraju da donosu odluke, a oni još ne mogu da zauzmu jasan stav, jer nije u pitanju samo jedan sud i nije lako donijeti odluku - kazao je Katić.

U ovom momentu, kako je istakao, važno je da bolnica Meljine funkcioniše, da zaposleni primaju zarade kao i njihove kolege u sistemu javnog zdravstva, da država stane iza njih.


- Na taj način sačuvaćemo ovu bolnicu do njenog konačnog rješenja statusa ili izgradnje nove bolnice - poručio je Katić.

Inače, za bolnicu su u opticaju tri rješenja od kojih bi prvo podrazumijevalo ukidanje privremene mjere raspolaganja imovinom, koju je ranije uvelo Specijalno državno tužilaštvo, drugi model rješenja je kupovina iz stečaja i treći je uvođenje privremenog upravljanja u skladu sa Zakonom o privremeno i trajno oduzetoj imovini.

No, budući da je model preuzimanja bolnice od Fonda zdravstva privremen, izvjesno je da će se ipak graditi nova bolnica, dok istekne privremeno upravljanje.

Bolnica Meljine je u stečaju i stečajni upravnik je već nekoliko puta najavljivao postepeno gašenje zdravstvene ustanove.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.