NavMenu

Kompanija Škrebić otvara fabriku obuće u Doboju - Investicija od 2 mil KM donosi posao za oko 300 radnika

Izvor: RTRS Subota, 21.05.2022. 16:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Oleksandr Lipko/shutterstock.com)Ilustracija
Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić i vlasnik kompanije Škrebić iz Teslića Dragutin Škrebić u petak, 20. maja, su u dobojskom naselju Boljanić položili kamen temeljac za izgradnju pogona fabrike obuće, koja će zapošljavati oko 300 radnika.

Škrebić je rekao novinarima da se radi o investiciji od oko 2 mil KM, a da prve mašine treba da budu instalirane već u septembru.

- Mašine su nove. Znamo kupca za koga ćemo raditi, to je njemački kupac veoma ozbiljan, koji djelimično ulaže u opremu, a naše je obezbjeđenje proizvodne hale, obuka i organizacija radne snage - izjavio je Škrebić i izrazio zadovoljstvo što je lasman unaprijed obezbijeđen.

On je naveo da će, po izgradnji, pogon zadovoljiti sve EU standarde iz te branše i posjedovati vlastiti restoran za radnike.

Јerinić je izrazio zadovoljstvo što je ta izvozno orjentisana kompanija odlučila da svoj proizvodni pogon otvori u Boljaniću na mjestu koje je prostornim planom predviđeno da bude industrijska zona i što će zapošljavati oko 300 ljudi sa područja grada i regije.

- Postoji razmišljanje da brza saobraćajnica Doboj-Tuzla ide lijevom stranom rijeke Spreče, to jest, kraj ove industrijske zone - rekao je Јerinić i naveo da sve ide u pravcu razvoja grada.

On je kao komparativnu prednost Doboja u odnosu na druge gradove izdvojio političku stabilnost u ovoj lokalnoj zajednici, te najveće popuste za plaćanje rente i uređenje u Srpskoj.

Komapnija "Škrebić" ove godine proslavlja 25 godina postojanja sa zaposlenih 650 radnika, te godišnjim izvozom od oko 15 miliona KM.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija

Početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici očekuje se u septembru

Kraj trećeg kvartala, a to je septembar je novi rok za početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Direktor Vodovoda Aleksandar Nišavić kaže da je toku finalizacija glavnog projekta posrtojenja te da očekuju da će do kraja ovog mjeseca biti revidiran. - Nakon što projekat bude revidovan sledeći korak je održavanje javne rasprave i dobijanje dozvole za gradnju od nadležnih institucija. To je nešto što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.