NavMenu

Northstar planira da uloži 400 mil EUR u luksuzni kompleks na Luštici

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.01.2022. 13:59
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Kompanija Northstar planira izgradnju luksuznog hotela, turističkih vila i kondo-hotela na Luštici, a u projekat planira da uloži oko 400 mil EUR. Planom je predviđeno i otvaranje 500 novih radnij mjesta, potpisan je i ugovor sa hotelskim operaterom Marriott, a hotel će poslovati pod njihovim premium brendom The Ritz Carlton.

To je saopšteno tokom sastanka predstavnika ove kompanije sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem.

- Vlada Crne Gore daje podršku projektima koji imaju za cilj promociju Crne Gore kao luksuzne turističke destinacije i popravljanja imidža naše države kao turističke destinacije - saopšteno je nakon sastanka.

Predstanici kompanije Northstar su se zahvalili potpredsjedniku Vlade na prijemu i spremnosti da sasluša probleme sa kojima se susrijeću prilikom realizacije projekta. Oni su detaljno predstavili projekat izgradnje luksuznog hotela, luksuznih turističkih vila i kondo hotela na Luštici, koji podrazumijeva investiciju vrijednu oko 400 mil EUR i 500 novih radnih mjesta.

Dritan Abazović sa predstavnicima kompanije Northstar (Foto: Gov.me)Dritan Abazović sa predstavnicima kompanije Northstar
Abazović je poručio da ovakvi projekti imaju podršku Vlade i da ih treba razvijati kako bi se Crna Gora što bolje predstavila kao luksuzna turistička destinacija.

- Konstatujući evidentne infrastrukturne probleme koji usporavaju realizaciju ovog projekta, Abazović je istakao da je cilj Crne Gore da afirmiše direktne strane investicije i uklanja barijere koje se tiču realizacije sličnih projekata - saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Vlade.

Na sastanku sa potpredsjednikom Vlade Abazovićem i njegovim savjetnicima, Filipom Adžićem i Ivom Šoćem, bili su predstavnici investitora Emira Soccoro, predsjednica Borda direktora projekta, Imad Mahmoud, izvršni direktor i predstavnik vlasnika u Bordu, Angel Rodriguez, direktor razvoja projekta i član Borda, Vladimir Čvorović, tehnički direktor i Stefan Nikčevič, menadžer razvoja projekta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Agro, Građevina

Raspisan konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica u Podgorici

Služba Glavnog gradskog arhitekte objavila je konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica, koji je rezultat potrebe da se kroz inovativna pejzažno-arhitektonska rješenja dobije vizija transformacije neiskorišćenog prostora u novu park šumu. Kako navode, Lješkopoljska Gorica biće važan dio zelene infrastrukture Glavnog grada, koja predstavlja osnov za adaptaciju na klimatske promjene, uspostavljanje ekološke

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.