NavMenu

U pripremi tender za eksploataciju kamena sa ležišta Platac u Kotoru

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.01.2022. 07:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: tantzi13/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Crne Gore usvojila je koncesioni akt za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju nemetalične mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena lokaliteta Platac u Kotoru i zadužila Ministarstvo kapitalnih investicija da sprovede neophodne aktivnosti za objavljivanjejavnog oglasa i da imenuje tendersku komisiju koja će sprovesti postupak javnog nadmetanja.

Kako je saopšteno nakon jučerašnje sjednice, usvojena je informacija o pripremi javnog oglasa za dostavljanje ponuda za dodjelu Ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju nemetalične mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena lokaliteta Platac sa Izvještajem vršenja detaljnih geoloških istraživanja i eksploatacije zbog zaštićenog područja Platamuni.

- Vlada se upoznala sa Izvještajem o mogućim uticajima eksploatacije na park prirode Platamuni koji je pripremila Agencija za zaštitu životne sredine (EPA). Agencija se izjasnila da ne postoji mogućnost uticaja eksploatacije tog ležišta na površinske i podzemne vode parka prirode Platamuni jer se radi o odvojenoj mikrolokaciji, hidrološki nerazvijenoj sa suprotnim nagibom dreniranja površinskih voda u odnosu na položaj Platamuna - saopšteno je.

U informaciji se navodi da je konstatovano da se granice ležišta, navedene u koncesionom aktu, poklapaju sa granicama postojećeg ležišta i da su u skladu sa planskom dokumentacijom.

- S obzirom na zakonsku obavezu da se postupak dodjele Ugovora o koncesiji sprovede pod jednakim, transparentnim i nediskriminatornim uslovima, zaključeno je da niko ne može biti stavljen u privilegovan položaj, jer se na tender mogu prijaviti svi zainteresovani koji dostave ponudu u skladu sa tenderskom dokumentacijom. Pored toga, važeći zakonski propisi koji su usklađeni sa standardima EU, kao i odredbe ugovora u potpunosti garantuju da zaštićeno područje Plantamuni ne može biti ugroženo - objasnili su iz Vlade.

- Imajući sve to u vidu, Vlada je usvojila Koncesioni akt i zadužila Ministarstvo kapitalnih investicija da sprovede neophodne aktivnosti za objavljivanje Javnog oglasa i da imenuje tendersku komisiju koja će sprovesti postupak javnog nadmetanja - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.