NavMenu

Tivat zabilježio neočekivano visoke rezultate u turističkom prometu - Najviše gostiju iz Srbije i Rusije

Izvor: Mina Subota, 16.10.2021. 13:11
Komentari
Podeli

(Foto: Teodora Brnjoš)
Postignuti rezultati u turističkom prometu u Tivtu ove godine su iznad očekivanja, do čega je dovela dobra odluka Vlade o nezatvaranju granica, ocijenio je predsjednik Opštine Željko Komnenović.

On je, prilikom predstavljanja rezultata turističkog prometa za osam mjeseci, kazao da je Tivat u tom periodu posjetilo preko 85 hiljada gostiju, koji su ostvarili preko 750 hiljada noćenja.

-To je 29 odsto manje gostiju i 16 odsto manje noćenja u odnosu na 2019. godinu, ali su to rezultati koji su premašili očekivanja posebno kada se ima u vidu da se zakasnilo sa predsezonom - rekao je Komnenović.

On je naveo da raduje podatak da su gosti ostajali duže i da su najavili ponovni dolazak u Tivat. Sve ovo uliva optimizam za narednu sezonu, prenosi agencija CGNews.

Tako dobri rezultati, smatra Komnenović, dobrim dijelom su i rezultat dobre regionalne kampanje dodajući da su se ove godine tradicionalni gosti vratili Tivtu i Boku Kotorsku.

- Dominantni su bili gosti iz Srbije, ali je zanimljiv podatak da su poslije njih najbrojniji bili gosti iz Rusije, tržišta sa kojeg ove godine nije bilo direktnih avio linija. U prilog tome da je sezona bila dobra govore i finansijski pokazatelji - kazao je Komnenović.

On je rekao da je od boravišne, turističke takse i članskih doprinosa ostvareno preko 535 hiljada EUR, što je svega 11 odsto manji prihod u odnosu na 2019. godinu.

- Turistička taksa je 22 odsto veća u odnosu na 2019, dok je naplata boravišne takse bila nešto slabija u odnosu na isti uporedni period -naveo je Komnenović.

On je podsjetio da je za devet mjeseci ove godine na Aerodromu Tivat ostvaren promet putnika od 622 hiljade, uz podatak da se bilježi značajan porast letova biznis avijacije te da je broj ovih letova veći u odnosu na 2019. godinu za 45 odsto.

- Ovaj podatak govori da nije tačna ocjena pojedinaca da se ove godine išlo na animiranje gostiju manje platežne moći - dodao je Komenović.

Kada je riječ o Anketi turista u kojoj gosti ocjenjuju ukupnu turističku ponudu destinacije, ona je ove godine visokih 4,44.

Direktorica Turističke organizacije (TO) Tivat, Danica Ćeranić Banjević, kazala je da trenutno u Tivtu boravi preko 2,1 hiljadu turista što je oko deset odsto više u odnosu na 2019 godinu.

Ona je, govoreći o posjeti za prvih osam mjeseci, rekla da je zabilježena znatno manja posjeta u predsezoni, dok su u julu i avgustu zabilježeni odlični rezultati.


- U avgustu je zabilježena posjeta koja je jedan odsto bila veća u odnosu na 2019. godinu. Najveće učešće u ukupno ostvarenim noćenjima stranih turista za pomenuti period imaju turisti sa tržišta Srbije, Rusije, Bosne i Hercegovine (BiH), Ukrajine, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Hrvatske, a zatim slijede Sjedinjene Američke Države (SAD), Turska i Francuska", precizirala je Ćeranić Banjević.

Ona je, podsjećajući na aktivnosti Turističke organizacije, kazala da su nastavili program pristupa Green destinations.

- Tivat je jedina destinacija iz Crne Gore koja svoju ponudu predstavlja na međunarodnom tržištu na portalu Good Travel Guide - navela je Ćeranić Banjević.

Prema neni riječima, ove godine su imali i izutno dobru digitalnu marketing kampanju koja se realizovala tokom juna i to putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

- Kampanja je ostvarila 76,8 hiljada dolazaka na website i preko 26 miliona impresija čime je ostvaren daleko bolji rezultat od planiranog sa prosječnom cijenom klika od 0,02 EUR. Planirani broj klikova bio je deset hiljada -zaključila je Ćeranić Banjević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.