NavMenu

Počinje sa radom 3D bioskop u Bijelom Polju

Izvor: eKapija Petak, 24.09.2021. 07:53
Komentari
Podeli
Illustracija (Foto: Mammut Vision/shutterstock.com)Illustracija
U Centru za kulturu u Bijelom Polju počinje sa radom najsavremeniji 3D bioskop, jedini na sjeveru naše države.

Prve projekcije biće održane danas, 24. septembra, a priliku da uživaju u gledanju animiranog filma "Bigfoot family" imaće učenici tri gradske škole.

- Prvu projekciju sa novom bioskopskom opremom poklonićemo našim mališanima iz tri gradske škole, Risto Ratković, Marko Miljanov i Dušan Korać. U narednom periodu planiramo projekcije i za učenike ostalih osnovnih škola sa teritorije opštine Bijelo Polje - saopšteno je iz Centra za kulturu.

Oni podsjećaju da će savremeni 3D projektor i najnovija filmska oprema omogućiti prikazivanje najboljih svjetskih filmskih ostvarenja kao i svjetske premijere u realnom vremenu kada se iste budu izvodile u bioskopima širom svijeta.

- Osim 3D slike, koja publici nudi novo vizuelno iskustvo u prikazivanju filmske slike, gledaoci će uživati u zvučnim efektima zahvaljujući savremenom surround sistemu ozvučenja. U narednom periodu, publici ćemo ponuditi različite filmske žanrove, vodeći računa o kvalitetu prikazanog materijala, ali i uključenja u svjetske filmske trendove - poručuju iz JU Centar za kulturu.

Modernizaciju i nabavku 3D bioskopa sa potrebnom opremom u partnerstvu su realizovali Opština Bijelo Polje, Tika i Ministarstvo kulture.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.