NavMenu

Le Figaro o Crnoj Gori - Jezgro Balkana pod suncem

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.09.2021. 09:09
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Alexander Grishin)
Prestižni francuski magazin Le Figaro objavio je članak o Crnoj Gori kao atraktivnoj turističkoj destinaciji koju vrijedi posjetiti.

Novinari ovog magazina, koji su u organizaciji Nacionalne turističke organizacije boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u članku nisu krili oduševljenje našom zemljom.

U članku se između ostalog navodi: "Njena obala je jedna od najsjajnijih na Mediteranu, dok se na sjeveru mogu naizmjenično pronaći divlja jezera, duboki kanjoni i netaknuti vrhovi".

Ono što posebno ističu jeste da je naša zemlja ima veliki broj pravoslavnih i katoličkih crkvi, kao i džamija i da je Crna Gora u stvari jezgro Balkana pod suncem.

- Bokokotorski zaliv je predstavljen kao predio nestvarne ljepote i mješavina jezera u Švajcarskoj, norveških fjordova i venecijanske lagune. Osim toga, u članku se navodi da u tom predjelu svaki ćošak na ulici predstavlja jednu stranu istorije i da se uticaj Venecijanske Republike i njihova elegancija može pronaći na cijeloj crnogorskoj obali - navodi se u saopštenju NTO.

Novinari su bili impresionirani Skadarskim jezerom, brojem i vrstama ptica koje se na njemu nalaze, kao i okolnim selima i njihovim načinom života. Poseban utisak na njih je ostavila Pavlova strana i pogled koji se pruža sa tog dijela, koji su nazvali Amazon Balkana.

Svoju priču završavaju sa Prokletijama. Dolaskom u dolinu Grebaje uočili su očaravajući alpski pejzaž, sa livadama punim cvijeća i impresivnim vrhovima.

- Svojom ljepotom i vrhovima sa oštrim grebenima, koji stoje uspravno prema nebu izdvajaju se Volušnica i Talijanka, a ukoliko se odvažite da krenete u osvajanje ovih vrhova obavezno koristite pomoć vodiča - preporučuju čitaocima, navodeći da ih ne treba zavarati činjenica da je Crna Gora teritorijalno mala zemlja.

- Pravo je čudo kako je ova mala zemlja zapravo toliko velika, a njena kompaktna geografija nudi beskrajne horizonte - zaključuje se na kraju teksta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.