NavMenu

WhatsApp dobija poslovni imenik

Izvor: Blic Utorak, 21.09.2021. 13:31
Komentari
Podeli
(Foto: Alejandro Ruhl/shutterstock.com)
WhatsApp, platforma za dopisivanje, već neko vreme stoji neokaljena ostatkom njihovog ekosistema, no to bi uskoro moglo da se promijeni uvođenjem nečega što se najlakše može opisati kao poslovni imenik.

Sa njim se trenutno mogu zabavljati izabrani korisnici u Brazilu, piše The Next Web.

Glavni čovjek WhatsApp-а, Vil Katkart, ovu je funkciju objavio uz komentar da je cijela stvar napravljena sa privatnošću kao glavnim ciljem. Katkart tvrdi da kompanija nikad neće bilježiti lokaciju ili ime usluge koju tražite. Ako živite u Sao Paulu, možete pretraživati lokalne prodavnice pomoću funkcije WhatsApp Biznis – menija Businesses Nearby.

Facebook i Instagram već godinama pokušavaju da povežu korisnike s prodavnicama i uslugama, te da nas navedu da te proizvode i usluge konzumiramo putem njihovih platformi. U eri kada još niko nije znao za WhatsApp Biznis, niko u aplikaciji nije mogao pretraživati lokale i usluge osim ako ste s njima prije imali neku vrstu kontakta.

WhatsApp već sad nudi usluge plaćanja u Brazilu, što znači da nešto poput poslovnog imenika ima smisla. Uz nove opcije kupci će moći da kupuju stvari uživo i plaćaju ih pomoću WhatsApp-a.

Za razliku od Fejsbuka i Instagrama, razgovori u WhatsApp-u nemaju reklame, što znači da Facebook mora pronaći način na koji će i iz njih početi izvlačiti novac, a ovo je, sudeći po svemu, način na koji će to raditi

WhatsApp je trenutno jedna od najčešće korišćenih aplikacija za dopisivanje, koja ima više od dvije milijarde aktivnih mjesečnih korisnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.