NavMenu

Da li je voda sa limunom zaista toliko zdrava?

Izvor: eKapija Petak, 17.09.2021. 10:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lorraine Kourafas/shutterstock.com)Ilustracija
Voda sa limunom već odavno je poznata kao veoma zdrav napitak koji donosi brojne benefite za organizam. Poslednjih godina ovo piće je postalo toliko popularno da je danas mnogima postalo sastavni dio jutarnje rutine.

Kako napitak zaista utiče na zdravlje i da li se brzo mogu osietiti koristi odlučila je da provieri Đanluka Ruso koja je sprovela eksperiment pijući nedelju dana vodu sa limunom, prenosi portal Hayat.

Ona se na ovaj poduhvat odlučila zato što je pročitala kako voda sa limunom ima pozitivno dejstvo na akne i bubuljice sa kojima Ruso već duži niz godina ima problema.

Svakog jutra tokom sedam dana ona je pila 2.5 decilitra vode sa pola iscijeđenog limuna, a već je, kaže, pri kraju eksperimenta primijetila da joj je koža čista i svjetlija.

- Neki recepti koje sam pronašla kažu da voda treba biti topla, ali mi je to, iskreno, bilo bljutavo pa sam se odlučila za svježu varijantu, a na moje iznenađenje, brzo sam vidjela rezultate. Lice mi se očistilo od bubuljica, čak i od manjih tamnih pigmentacijskih mrlja i koža mi je bila gotovo besprekorna: bez upala ili viška sebuma i bez novih tamnih mrlja. Osim toga, postala je i puno mekša na dodir i dosta svjetlija - napisla je Ruso u svom blogu za portal Insider.

Inače, voda s limunom jedan je od načina za unošenje potrebne količine C vitamina i za povećanje hidratacije.

Kako je par dana nakon završetka eksperimenta uslijedilo razočaranje, i dio akni se počeo vraćati, sigurna je, kaže, da ju je od upala branio upravo limun.

- Poboljšao mi se ten, osvježio dah i uravnotežilo varenje, ali nisam primijetila druge zdravstvene benefite - piše ona naglašavajući da je sedam dana ipak prekratak period.

- Ipak, imala sam i jedan negativan efekat - svakog dana bila sam žedna, a ako tu žeđ ne ugasim nekom tečnošću, u ustima mi je ostajao čudan ukus - dodaje Russo i zaključuje kako će definitivno razmisliti o tome da joj voda sa limunom postane stalna svakodnevna praksa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Skoro 3 mil EUR za nabavku i ugradnju opreme za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva-Bečići

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za nabavku i ugradnju opreme radi rekonstrukcije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva Bečići. Vrijednost nabavke je 2,47 mil EUR bez, odnosno blizu 3 miliona sa PDV-om. Ponude se dostavljaju najkasnije do 13. maja do 10 sati. Minimalni rok izvršenja ugovora je 90 dana od dana kada Korisnik obezbijedi uslove za početak ugradnje opreme, a maksimalni rok izvršenja ugovora je 160

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.